Kremlius nenori uždaros ekonomikos, bet kibererdvę nuo nenuspėjamų Vakarų saugos | Diena.lt

KREMLIUS NENORI UŽDAROS EKONOMIKOS, BET KIBERERDVĘ NUO NENUSPĖJAMŲ VAKARŲ SAUGOS

  • 2

Nenori uždaros ekonomikos

Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas penktadienį pareiškė, kad jo šalis nekeis kurso dėl Vakarų sankcijų, kurios buvo įvestos už Maskvos vaidmenį Ukrainos krizėje, ir nenori atsiriboti nuo pasaulio ekonomikos.

„Bet kokias kalbas apie principinius šalies raidos modelio pokyčius laikau netinkamomis ir nereikalingomis“, - sakė premjeras investuotojų forume Sočyje.

Taip jis reagavo į kai kurių politikų ir analitikų raginimus Rusijai grįžti prie sovietinio uždaros ekonomikos modelio, kuris paremtas savo turimais ištekliais.

„Tokios ekonomikos mūsų šaliai nereikia, jos nereikia apskritai jokiai valstybei“, - pabrėžė D.Medvedevas.
„Savo kurso nekeisime“, - sakė jis.

Svarsto, kaip apsaugoti kibererdvę 

Rusija svarsto galimybes apsaugoti savo kibererdvę nuo „nenuspėjamų“ Vakarų, penktadienį AFP sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas, kuris kalbėjo po to, kai vienas laikraštis pranešė, kad Maskva galvoja apie interneto atjungimą per protestus ar karus.

„Atsižvelgdama į visišką Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos nenuspėjamumą, Rusija imasi priemonių savo pačios saugumui užtikrinti“, – telefonu sakė Dmitrijus Peskovas. Tačiau jis pridūrė: „Mes nekalbame apie Rusijos atsijungimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

:)

Uztikrinti sauguma savo propagandai.

Anonimas

įdomu kas labiau nenuspėjamas? čia ruskis tau į akis šypsosi o kišenėj špygą rodo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS