Kremlius pasmerkė J. Bideno kreipimąsi dėl paramos Ukrainai ir Izraeliui | Diena.lt

KREMLIUS PASMERKĖ J. BIDENO KREIPIMĄSI DĖL PARAMOS UKRAINAI IR IZRAELIUI

Kremlius penktadienį pasmerkė JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baidno) kreipimąsi į amerikiečius dėl paramos Ukrainai ir Izraeliui, kuriame jis palygino Rusiją su „Hamas“ ir pavadino Vladimirą Putiną tironu.

„Mums tai nepriimtina (...) Mums nepriimtinas toks tonas Rusijos Federacijos, mūsų prezidento atžvilgiu“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

JAV pastangos suvaržyti Rusiją nebus vaisingos, pridūrė jis.

Kremlius taip pat paneigė, kad persekioja Amerikos piliečius, Rusijoje sulaikius šios šalies ir JAV pilietybes turinčią žurnalistę, kuri esą neužsiregistravo kaip užsienio agentė.

„Rusijoje nevykdoma jokia JAV piliečių persekiojimo kampanija. Yra JAV piliečių, kurie pažeidžia įstatymus, ir prieš juos imamasi atitinkamų priemonių“, – teigė D. Peskovas.

J. Bidenas ketvirtadienį iš Ovaliojo kabineto kreipdamasis į amerikiečius pareiškė, kad „Hamas“ ir Rusija siekia sunaikinti demokratijas, ir pabrėžė, kad pagalba Ukrainai ir Izraeliui yra gyvybiškai svarbus amerikiečių interesas.

JAV vadovas nurodė, kad penktadienį prašys Kongreso patvirtinti didžiulį finansavimą Ukrainai ir Izraeliui, ir teigė, kad tai yra investicija į Jungtinių Valstijų, kaip pasaulinės lyderės, ateitį.

„Negalime ir neleisime laimėti tokiems teroristams kaip [palestiniečių] „Hamas“ ir tokiems tironams kaip [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas. Atsisakau leisti, kad taip nutiktų“, – kalbėjo jis.

Vašingtonas ir Europos Sąjunga yra pagrindiniai Kyjivo rėmėjai nuo pat praėjusių metų vasario, kai Rusija užpuolė Ukrainą, ir jau suteikė finansinės bei karinės pagalbos už milijardus eurų.

J. Bideno kalba buvo tiesioginis atsakas į susirūpinimą, kad augantis Izraelio ir „Hamas“ konfliktas galėtų nukreipti dėmesį nuo paramos Ukrainai.

Gairės: karas Ukrainoje, Kremlius, Joe Bidenas, parama Ukrainai ir Izraeliui
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS