Latvijos parlamentas patvirtino naują vyriausybę | Diena.lt

LATVIJOS PARLAMENTAS PATVIRTINO NAUJĄ VYRIAUSYBĘ

Latvijos parlamentas penktadienį patvirtino naują vyriausybę, kuriai vadovaus premjerė Evika Silina (Evika Silinia).

Už naująją vyriausybę balsavo 53 parlamentarai.

Be premjero posto centristų „Naujoji vienybė“ gavo finansų, sveikatos apsaugos, švietimo ir mokslo, užsienio reikalų, vidaus reikalų, teisingumo bei aplinkos ministrų portfelius.

Trys ministrai naujojoje vyriausybėje yra iš ankstesnio Krišjanio Karinio ministrų kabineto: finansų ministras Arvilas Ašeradenas, teisingumo ministrė Inesė Libina-Egnerė (Inesė Lybinia-Egnerė) ir švietimo ministrė Anda Čakša.

Užsienio reikalų ministru patvirtintas K. Karinis, o į vidaus reikalų ministro postą po pertraukos grįžta Saeimos deputatas Richardas Kozlovskis. Aplinkos ir regionų plėtros ministro poste dirbs parlamentarė Inga Berzina (Inga Bėrzinia), o sveikatos apsaugos ministras bus gydytojas ir parlamentaras Hosamas Abu Meri (Hosamas Abu Meris).

Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ŽVS) gavo keturis ministrų portfelius.

Ekonomikos ministru tapo ŽVS frakcijos pirmininkas Viktoras Valainis, žemės ūkio ministru – parlamentaras Armandas Krauzė, gerovės ministru – Saeimos narys Uldis Augulis, jau anksčiau dirbęs šiame poste, klimato ir energetikos ministru – Kasparas Melnis.

„Progresyvieji“ vyriausybėje bus atsakingi už gynybą, kultūrą ir susisiekimą.

Kultūros ministro postą užims Rygos miesto tarybos narė Agnese Logina (Agnesė Logina), gynybos ministro postą – parlamento Europos reikalų komiteto narys Andris Sprūdas, o Susisiekimo ministerijai vadovaus parlamentinės frakcijos lyderis Kasparas Briškenas.

Saeimos pirmininko postas atiteks ŽVS. Į šias pareigas partija siūlys buvusį Konstitucinio Teismo pirmininką Gunarą Kutrį.

Rugpjūčio viduryje K. Karinis paskelbė, kad dėl nesutarimų valdančiojoje koalicijoje atsistatydina iš premjero pareigų.

E. Silina yra K. Karinio centristinės partijos „Naujoji vienybė“, kuri laimėjo 2022-aisiais vykusius visuotinius rinkimus, tačiau jai pavyko sudaryti tik koalicinę vyriausybę, turinčią 53 iš 100 vietų parlamente, narė.

48-erių E. Silina, įgijusi teisininkės išsilavinimą, į parlamentą buvo išrinkta praėjusių metų spalį.

Naująją koaliciją remia 52 Saeimos nariai ir nepartinis parlamento narys Olegas Burovas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

visas bobas velniop nuo valdzios nes tai setono irankis ka jau matome drauge subobejusiais hemofroditais ir kitto gymio padarais ppz=0

matome , kaip BOBOS baigia d a m u š t i ES,

jos prarado p r i e d e r m ę gimdyti vaikus;- po jų vadovavimo,VYRAMS reikės gerti ant g r i u v ė s i ų .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS