Ligoninėje gydomas S. Berlusconi sako nepasiduosiantis | Diena.lt

LIGONINĖJE GYDOMAS S. BERLUSCONI SAKO NEPASIDUOSIANTIS

Buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) penktadienį sakė ištversiąs dar vieną hospitalizaciją.

86-erių žiniasklaidos magnato būklė pagerėjo, pradėjus gydymą nuo leukemijos ir plaučių infekcijos.

Milijardierius, dešimtmečius dominavęs Italijos viešajame gyvenime, trečiadienį buvo paguldytas į Milano San Rafaelės ligoninės intensyviosios terapijos kardiologijos skyrių.

S. Berlusconiui priklausantis laikraštis „Il Giornale“ penktadienį pirmajame puslapyje išspausdino jaunesnio, spinduliuojančio, „Cavaliere“ („Riteriu“) Italijoje praminto vyro nuotrauką iš senos rinkimų kampanijos su antrašte „Aš nepasiduosiu“.

„Sunku, bet ir šį kartą man pavyks“, – iš ligoninės lovos laikraščiui sakė S. Berlusconi.

S. Berlusconi priklausančio futbolo klubo „Monza“ sirgaliai prie ligoninės išskleidė plakatą su užrašu: „Forza Silvio! „Monza“ su tavimi.“

Triskart ministro pirmininko pareigas ėjęs S. Berlusconi dėl prastėjančios sveikatos pastaraisiais metais vis atsidurdavo ligoninėje. Į San Rafaelės ligoninę jis paguldytas praėjus vos savaitei po to, kai buvo išrašytas po keturių dienų gydymo.

Tačiau penktadienį užsienio reikalų ministras Antonio Tajani (Antonijus Tajanis), antrasis pagal svarbumą S. Berlusconi dešiniojo sparno partijos „Pirmyn, Italija“ (it. Forza Italia) narys, televizijai „Rai 3“ sakė, kad pacientas „gerai pailsėjo ir gerai reagavo į gydymą“.

Šeimos nariams ir artimiems draugams lankantis ligoninėje, ketvirtadienį gydytojai atskleidė, kad S. Berlusconi gydomas nuo plaučių infekcijos ir serga lėtine mielomonocitine leukemija – reta kraujo vėžio rūšimi, kuria dažniausiai serga vyresnio amžiaus žmonės.

Jie teigė, kad vėžys yra lėtinis bet ne ūminis. Ūminė leukemija yra sunkesnė, ir paciento būklė gali greičiau pablogėti.

„Nemirtinguoju“ pramintas milijardierius kelia italams arba susižavėjimą, arba panieką. Kelis dešimtmečius Italijos politikoje dominavęs veikėjas sugebėjo joje išsilaikyti net po virtinės jį įtraukusių sekso skandalų ir teisinių problemų.

Rugsėjo mėnesį jis buvo perrinktas į Senatą, praėjus devyneriems metams po to, kai buvo pašalintas iš jo dėl teistumo už mokestinį sukčiavimą.

Praėjusį mėnesį S. Berlusconi pasiekė pergalę viename iš daugelio teismo procesų, susijusių su jo liūdnai pagarsėjusiais „bunga bunga“ vakarėliais, – teismas jį išteisino dėl įtarimų mokėjus svečiams, kad šie meluotų apie sekso vakarėlius.

Tačiau vyras viešumoje pasirodo tik retomis progomis ir atrodo susilpnėjęs.

2020 metų rugsėjį S. Berlusconi 11 dienų gulėjo ligoninėje dėl COVID-19 sukelto plaučių uždegimo, dėl kurio komplikacijų 2021 metais dar ne kartą gydėsi ligoninėje.

Kadaise kruizinių laivų dainininku buvusiam S. Berlusconi 2016 metais buvo atlikta atvira širdies operacija, o po trejų metų – žarnyno operacija.

„Pirmyn, Italija“ yra italų premjerės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni) dešiniojo sparno koalicinės vyriausybės narė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ta,su dalgiu,

turi kantrybės su šituo galvažudžio korišu.Neilgam.

ogi

sis putkos draugelis tai gal jis pades???'''

SUSIJUSIOS NAUJIENOS