A. Lukašenka vėl svaidosi grasinimais Lietuvai | Diena.lt

A. LUKAŠENKA VĖL SVAIDOSI GRASINIMAIS LIETUVAI

  • 38

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka vėl svaidosi grasinimais Lietuvai ir Lenkijai. Šįkart Minsko režimas išplatino vaizdą, kaip A. Lukašenka kalbasi su vienu iš savo karininkų apie tai, kaip baltarusių kariuomenė prireikus yra pasirengusi pulti dalį Lenkijos bei Lietuvą, norint pasiekti Kaliningrado sritį.

A. Lukašenka netgi nustebo, kiek nedaug kilometrų baltarusius skiria nuo rusų valdomo Kaliningrado. Žygiuojant per Lietuvą, esą vos 42 kilometrai.

„Gaila, kad jie taip elgiasi, bet dabar tau reikės priešintis Baltijos respublikoms ir daliai Lenkijos. Esi įsitikinęs, kad šias teritorijas tavo kariškiai atlaikys fronto linijoje?“ – išplatintame vaizdo įraše klausė faktinis Baltarusijos vadovas A. Lukašenka.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Karinio planavimo dokumentuose visi veiksmai suplanuoti, karinio pasirengimo klausimai sprendžiami, pagrindinė sudėtis rengiama. Kas numatyta jūsų nurodymuose, ką įsakė gynybos ministras, pasirengimo sustiprinti rajonus rėmuose – mes ne tik išeiname į poligoną ir į mokymų teritoriją, bet ir į realias teritorijas. Visa tai tam, kad pagrindinė sudėtis bei vadai žinotų reljefą, žinotų kelius, žinotų viską, kad galėtų priimti sprendimus ir būti pasirengę realiems veiksmams“, – aiškino vienas iš A. Lukašenkos karininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

pilietis

Man tikrai keista, kad teroristai sapalioja apie Suvalku koridoriu ...tik negalvoja ,kaip lengvai ir triuškinamai galima subomborduoti ar [ ir ] užimti [ atsiimti ] anklava,rusofašistu pasisavinta po karo, kuri iš visu pusiu yra apsupes NATO... Neliktu "patvarkyta" ir apsišik.. atsiprašau apsišaukelio kolukiecio - diktatoriaus dalis valdu, žemes Gardino srity...O gal ju ir netektu,įvykus dienai "x". Ka tada melžejas kalbetu ?

Nueiti

tai nueitų, bet ar grįžtų...

> Anonimas

Gerai, kad įspėtų iš anksto - eičiau tų bulvių gaudyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS