M. Draghi: „nuolatiniai neaiškumai“ kenkia euro zonai | Diena.lt

M. DRAGHI: „NUOLATINIAI NEAIŠKUMAI“ KENKIA EURO ZONAI

  • 0

Kadenciją baigiantis Europos centrinio banko (ECB) prezidentas Mario Draghi ketvirtadienį įspėjo, kad euro zonos ekonomikai vis dar kyla grėsmių ir reikia taikyti skatinamąsias priemones.

„Šios rizikos yra susijusios su nuolatiniais neaiškumais, susijusiais su geopolitiniais veiksniais, augančiu protekcionizmu ir besivystančių rinkų pažeidžiamumu, – žurnalistams sakė M. Draghi. – Išlieka didelis pinigų politikos taikymo poreikis.“

M. Draghi praėjusį mėnesį pristatė skatinamųjų priemonių paketą, skirtą atgaivinti vangią euro zonos ekonomiką, besigrumiančią su JAV prekybos konfliktais ir „Brexito“ neaiškumais. Jis sakė, kad ekonominiai duomenys, rinkti nuo rugsėjo, patvirtino prognozes, jog euro zonos ekonomika auga silpnai.

Praėjusią savaitę Tarptautinis valiutos fondas (TVF) prognozavo, kad šįmet euro zonos ekonomika paaugs 1,2 proc., o kitąmet – 1,4 proc. M. Draghi teigė, kad skatinamųjų priekonių paketas pasitarnaus euro zonos ekonomikai, pagerindamas ekonominį augimą ir kilstelėdamas žemą infliaciją.

M. Draghi postą lapkričio 1 dieną perims buvusi TVF vadovė Christine Lagarde. Paklaustas, kokį patarimą duotų būsimai ECB vadovei, M. Draghi sakė, kad „patarimų nereikia, ji puikiai žino, ką daryti“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS