NATO ir Ukraina kitą savaitę aptars oro gynybos klausimus | Diena.lt

NATO IR UKRAINA KITĄ SAVAITĘ APTARS ORO GYNYBOS KLAUSIMUS

  • 0

NATO ketvirtadienį pranešė, kad kitą savaitę įvyks specialus Aljanso šalių ir Ukrainos ambasadorių susitikimas, Kyjivui prašant greitesnio oro gynybos priemonių tiekimo.

Praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje Maskvos pajėgos prieš Ukrainą surengė keletą didelių raketų ir dronų atakų.

Per gruodžio 29 dieną Kyjive įvykdytą daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį žuvo mažiausiai 32 žmonės.

„NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas kitą trečiadienį sušauks NATO ir Ukrainos tarybos posėdį“, – sakė NATO atstovas spaudai Dylanas White'as (Dilanas Vaitas).

„Susitikimas bus surengtas ambasadorių lygmeniu; jis sušauktas Ukrainos prašymu po pastarojo meto Rusijos raketų ir dronų atakų prieš Ukrainos civilius gyventojus, miestus ir miestelius“, – pridūrė jis.

Pasak D. White'o, NATO sąjungininkai jau pristatė Ukrainai daugybę oro gynybos sistemų ir yra įsipareigoję toliau stiprinti jos gynybą.

Visgi Kyjivo teigimu, naujausi išpuoliai rodo, jog Vakarų sąjungininkės turi paspartinti oro gynybos įrangos, kovinių dronų ir ilgojo nuotolio raketų tiekimą.

Šis raginimas nuskambėjo tuo metu, kai dėl JAV Kongreso susiskaldymo baigiasi NATO lyderės Jungtinių Valstijų parama nuo Kremliaus invazijos besiginančiai šaliai.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) paramą Ukrainai yra paskelbęs vienu iš savo prioritetų, o amerikiečių tiekiami ginklai ir finansinė parama yra labai svarbūs padedant ukrainiečiams kovoti su puolančiomis Rusijos pajėgomis.

Tačiau griežtosios linijos respublikonai siekia sustabdyti šias pastangas ir atsisako patvirtinti naujas biudžeto išlaidas, jei demokratai prieš tai nesutiks imtis naujų griežtų kovos su nelegalia migracija per JAV pietinę sieną priemonių.

Gairės: NATO, Ukraina, oro gynyba, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS