A. Navalno bendražygis L. Volkovas žada niekada nepasiduoti, nepaisydamas užpuolimo | Diena.lt

A. NAVALNO BENDRAŽYGIS L. VOLKOVAS ŽADA NIEKADA NEPASIDUOTI, NEPAISYDAMAS UŽPUOLIMO

  • 5

Leonidas Volkovas, artimas mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygis, britų transliuotojo BBC šeštadienį transliuotame interviu pažadėjo niekada nepasiduoti kovoje prieš prezidentą Vladimirą Putiną, nors neseniai buvo užpultas prie savo namų.

A. Navalnas vasarį mirė viename Arkties kalėjime, o L. Volkovas dėl to tiesiogiai apkaltino V. Putiną.

Savo pirmajame televizijos interviu po kovo mėnesį prie namų Lietuvoje įvykdyto užpuolimo L. Volkovas BBC laidai „Sunday with Laura Kuenssberg“ (Sekmadienis su Lora Kunsberg) sakė, kad A. Navalnas „mūsų prašė niekada nepasiduoti ir tęsti savo darbą... nugalėti Putiną ir kurti šią gražiąją ateities Rusiją“.

Tai daryti yra „vienintelis praktiškas būdas išsaugoti jo palikimą ir padaryti taip, kad jo galutinė auka nenueitų veltui“, sakė L. Volkovas šeštadienį transliuotose vaizdo ryšiu duoto interviu ištraukose.

Jis pavadino A. Navalną puikiu žmogumi, įkvepiančia asmenybe, tikru didvyriu ir puikiu bei labai gabiu politiniu lyderiu, kurio mirtis yra „atvira žaizda mūsų širdyse“ ir kurio neįmanoma pakeisti.

Tačiau dabar opozicijos judėjimo užduotis yra paremti A. Navalno žmoną Juliją kaip savo naują „charizmatišką lyderę“, pridūrė jis.

L. Volkovas papasakojo, kad per užpuolimą kažkas išdaužė automobilio langą ir papurškė jam į akis ašarinių dujų, o paskui trenkė plaktuku.

A. Navalno bendražygiai pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti L. Volkovo sužalojimai, tarp jų – mėlynė po akimi, raudona žymė ant kaktos ir kraujosruva ant kojos.

Prieš kelerius metus kilus arešto grėsmei L. Volkovas paliko Rusiją ir dabar gyvena Lietuvoje. Anksčiau jis vadovavo A. Navalno regioninių štabų tinklui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Trenkt jį nx

iš Lietuvos...

Mano manymu

šitos padugnės likimas laukia toks kaip ir nasralno ,kuris nudvėsė kaip kokia žiurkė

Cha

Mažai buvo plaktuko ? Apsigydė guzus ? Kita kartą gaus kvailys kulką ir iškeliaus paskui Navalną. Nepadės nei apsauga. Putino ranka ilga....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS