Pasidalijo, kaip atrodo gyvenimas be interneto: reikia mokėti planuoti | Diena.lt

PASIDALIJO, KAIP ATRODO GYVENIMAS BE INTERNETO: REIKIA MOKĖTI PLANUOTI

  • 1

Kiek laiko ištvertumėte be interneto, išmaniojo telefono ir elektroninio pašto? Didžiąją laiko dalį be jų gyvena 3 mln. vokiečių. Ir tai nėra senoliai, didžioji dauguma – jauni žmonės.

„Kai viešumoje pasigirsta mano senos „Nokios“ garsas, daugeliui žmonių tenka tik nusikvatoti“, – teigė nuo tinklų atsijungęs vokietis Benno Flügel.

32-ejų metų vyras nesijungia prie interneto, jo ypač vengia, kai tenka keliauti. Jis kelerius metus gyvena be „WhatsApp“, navigacijos ar kitų programėlių.

RTL žurnalistė pabandė Hamburge nukakti į reikiamą vietą be išmaniojo telefono.

„Kasininkas man pasakė, kad degalinėse nieko panašaus nebepardavinėja. Niekam šiais laikais žemėlapių nereikia, nes visi turi išmaniuosius telefonus“, – tikino žurnalistė Dania Maria Hohn.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Galiausiai žurnalistę išgelbėjo praeiviai su savo išmaniaisiais telefonais.

„Savo senu mobiliuoju telefonu galiu rašyti žinutes ir tik skambinti, o jei kur nors važiuoju, iš anksto užsirašau maršrutą ir tuomet žinau kelią“, – pasakojo B. Flügel.

Ekspertas sako, kad gyvenant be interneto ir navigacijos reikia mokėti planuoti.

„Už tai teks mokėti daugiau. Pavyzdžiui, jei neturite lengvos prieigos prie banko, tada tenka kulniuoti į banko skyrių, o tai kainuoja daugiau laiko ir pinigų“, – aiškino sociologas Stephan Humer.

Tačiau B. Flügel turi daug laiko pomėgiams, pavyzdžiui, skaitymui. Jis mano, kad būnant „neprisijungusiam“ galima labiau atsipalaiduoti.

Remiantis statistika, Vokietijoje taip gyvena 3 mln. vokiečių, o 2,5 mln. jų – jauni žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

kai nebuvo sio vakaru nusipirkto tehstebuklo uzteko demesio viskam menui gamtai laisvalaikiui su seima nors buvo nepriteklius bet darbstus zmones gyveno ir dziaugesi sis /stebuklas/ su visomis pasekmemis ir privede prie viso to tik 1e pliusas kad juo galime susiburt ir kovot pries tuos pacius kas visa tai lipde ka siandien ir stebime siu ju /vertybiu/ durnyne z ppp =0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS