Po Izraelio šturmo nustojo veikti viena iš paskutiniųjų Gazos Ruožo ligoninių | Diena.lt

PO IZRAELIO ŠTURMO NUSTOJO VEIKTI VIENA IŠ PASKUTINIŲJŲ GAZOS RUOŽO LIGONINIŲ

Viena iš paskutiniųjų likusių ligoninių Gazos Ruožo šiaurėje antradienį nustojo veikti po to, kai ją šturmavo Izraelio kariuomenė, pranešė jos direktorius.

Fadelis Naimas agentūrai AFP sakė, kad Izraelio kariai užpuolė Al Ahli ligoninę, suėmė gydytojus, medicinos personalą ir pacientus, sugriovė dalį pastato teritorijos.

Izraelio ataka „išvedė ligoninę iš rikiuotės“, sakė jis. – Negalime priimti jokių pacientų ar sužeistųjų“.

Pasak jo, antradienį mirė mažiausiai keturi žmonės, kurie pirmadienį buvo sužeisti Izraelio ugnies per Al Ahli ligoninės šturmą. „Mūsų duomenimis, aplinkinėse gatvėse yra dešimtys sužeistųjų“, – sakė jis.

Al Ahli ligoninė, dar vadinama Baptistų arba Ahli Arabų ligonine, jau buvo smarkiai apgadinta per sprogimą, įvykusį spalio 17 dieną jos automobilių stovėjimo aikštelėje, per kurį žuvo mažiausiai kelios dešimtys žmonių.

Grupuotės „Hamas“ ir „Islamo džihadas“ dėl to kaltina Izraelį, kuris neigia atsakomybę ir tvirtina, kad dėl sprogimo kalta „Islamo džihado“ nevykusiai paleista raketa.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, Gazos Ruože ne kartą buvo smogta ligoninėms, saugomoms pagal tarptautinę humanitarinę teisę.

Mūsų duomenimis, aplinkinėse gatvėse yra dešimtys sužeistųjų.

Izraelio kariai anksčiau vykdė reidus į kitas Gazos medicinos įstaigas, įskaitant didžiausią teritorijoje Al Šifos ligoninę, kuri šiuo metu veikia minimaliu pajėgumu ir turi labai mažą darbuotojų komandą.

Sekmadienį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad į Al Ahli ligoninę iš Al Šifos pervežami „kritinės būklės pacientai“, kuriuos reikia operuoti.

Al Šifos skubios pagalbos skyrius, nuniokotas Izraelio bombardavimų, yra „kraujo vonia“ ir jį „reikia atgaivinti“, sakė PSO.

Izraelis patiria vis didesnį tarptautinį spaudimą dėl didėjančio civilių aukų skaičiaus ir sugriautų ligoninių Gazoje.

Kruviniausias visų laikų karas nedidelėje teritorijoje prasidėjo po to, kai „Hamas“ ekstremistai prasiveržė per sieną ir surengė žiaurų išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo 1 tūkst. 139 žmonės, daugiausia civiliai, rodo AFP skaičiavimai, pagrįsti naujausiais oficialiais Izraelio duomenimis.

Per išpuolį kovotojai pagrobė apie 250 žmonių ir nugabeno juos į Gazos Ruožą.

Per Izraelio atsakomąjį puolimą prieš „Hamas“ palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 19 tūkst. 667 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, pranešė šios teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Teprasmengie

Užtai ir yra pažymėti.

Pilietis

Na kas čia teroristai, manau, ir taip aišku. Bet amerikosai vistiek juos remia

Na ir kodėl niekas

nemyli žydų, išskyrus juos pačius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS