Prancūzija atmetė JT kaltinimus dėl policijoje įsišaknijusios rasinės diskriminacijos | Diena.lt

PRANCŪZIJA ATMETĖ JT KALTINIMUS DĖL POLICIJOJE ĮSIŠAKNIJUSIOS RASINĖS DISKRIMINACIJOS

  • 4

Prancūzijos vyriausybė penktadienį pareiškė atmetanti Jungtinių Tautų kaltinimus dėl policijoje įsišaknijusios rasinės diskriminacijos problemos, kurie buvo pateikti po to, kai policija, sustabdžiusi vieną automobilį, nušovė jo 17-metį vairuotoją.

„Bet kokie kaltinimai dėl rasizmo ar sisteminės diskriminacijos Prancūzijos policijos pajėgose yra visiškai nepagrįsti“, – teigė Užsienio reikalų ministerija.

Anksčiau penktadienį JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro atstovė spaudai Ravina Shamdasani (Ravina Šamdasani) sakė, kad „Esame susirūpinę policijos Prancūzijoje [įvykdytu] Šiaurės Afrikos kilmės 17-ečio nužudymu“.

„Tai akimirka šaliai rimtai spręsti dideles rasizmo ir rasinės diskriminacijos problemas teisėsaugos [institucijose]“, – sakė ji spaudos konferencijoje Ženevoje.

Prancūzijos pareigūnai nepateikė jokios informacijos apie Nahelio etninę kilmę.

JT rasinės diskriminacijos panaikinimo komitetas (CERD) yra nepriklausomų ekspertų institucija, kuri stebi, kaip valstybės įgyvendina konvenciją dėl visų formų diskriminacijos panaikinimo.

Gruodį CERD išreiškė didelį susirūpinimą dėl Prancūzijoje dažnai taikomų asmens tapatybės patikrinimų ir tariamai diskriminacinių sustabdymų, kurie, pasak komiteto, neproporcingai nukreipti prieš tam tikrų mažumų grupių narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tai ka GejRopa ??

Bumerangas gryžta ? Tai kaip GejRopiečiai sake apie Revoliuciju malšinima Ukrainoje ir Baltarusijoje - JieGyVaikus ... Dekit pragare veidmainiai avinai

Prancūzijoje daug narkotikų

Nes per ją eina keliai iš Afrikos į Šiaurės Europą. Tonomis policija konfiskuoja ir lieka pakankamai, kad jaunimas nuo perdozavimo mirtų. Tai ir stabdo, ir tikrina. Ir po to kai teroristai naudojo auto, kad traiškyti žmones, daug dažniau šaudo. Per dažnai. Šiuo atveju nebuvo reikalo. Neramumai išplito, nes vaikiukai susiorganizavo soc.tinkluose ir pradėjo rungtyniauti tarp miestų kas daugiau sugriaus. Vidutinis amžius ten 17 metų. Daug 12-15 metų.

tai

is dalies prancuzai teisus nes jei prisileido zydelis macarons i sali /bezdzioniu/ rases kurias prilygina homosapiens kai sios praded busavot ir dar prilygina rasinei diskriminacijai juk jav prisiveze laukiniu negru ir kas ?.. gavosi matom patys kad ja uzvalde obam samanai ir tai jau ne juokinga nes vyksta ju kolektyvine neapikantos hipnoze panardinusia pasauli i susinaikinima ka ir matome siandien is sio beprotyno su setoniskom /vertybem z=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS