Prokurorai: dėl įtarimų šnipinėjus Kinijai sulaikytas vokiečių europarlamentaro padėjėjas | Diena.lt

PROKURORAI: DĖL ĮTARIMŲ ŠNIPINĖJUS KINIJAI SULAIKYTAS VOKIEČIŲ EUROPARLAMENTARO PADĖJĖJAS

Vokietijos prokurorai antradienį pranešė, kad Vokietijos kraštutinių dešiniųjų politiko, Europos Parlamento (EP) nario, padėjėjas buvo sulaikytas įtariant jį šnipinėjimu Kinijos naudai.

Vyras, įvardytas tik kaip Jianas G. (Džianas G.), kaltinamas šnipinėjęs Kinijos opozicijos atstovus Vokietijoje ir dalijęsis informacija apie EP su Kinijos žvalgybos tarnyba, sakoma federalinių prokurorų pareiškime.

Jis buvo sulaikytas pirmadienį Dresdene, teigiama jame.

Prokurorai nenurodė, kuriam europarlamentarui Jianas G. dirba, bet Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“ pranešė, kad šis asmuo dirba EP nario Maximiliano Kraho (Maksimiliano Kraho) iš kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kandidatuosiančio ir šių metų rinkimuose, padėjėju.

AfD antradienį pareiškė, kad pagrindinio jos kandidato padėjėjo sulaikymas „labai neramina“.

„Kadangi neturime daugiau informacijos apie šią bylą, turime palaukti tolesnių federalinių prokurorų tyrimų“, – nurodė partijos atstovas Michaelis Pfalzgrafas (Michaelis Falcgrafas).

Berlynas antradienį pareiškė, kad įtarimai dėl šnipinėjimo yra labai rimti, ir paragino atlikti išsamų tyrimą.

„Jeigu pasitvirtins, kad Kinijai šnipinėjama iš Europos Parlamento, tada tai yra ataka prieš Europos demokratiją iš vidaus“, – sakė Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer).

Apie EP nario padėjėjo sulaikymą pranešta kitą dieną po to, kai Vokietijoje atskiroje byloje buvo sulaikyti trys vokiečiai, įtariami šnipinėję Kinijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nebėr kantrybės

Iš snukio matosi, kad jam moterys nepatinka.

SAKO, jog šnipinėja d a b a r t i n ė vokiečių VALDŽIA -

KINIJOS naudai - tai rodo SCHOLCO vizitas į KINIJĄ

Anonimas

Gal jau vaidenasi kad visur šnipai .Gydytis reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS