PSO: 20 iš 36 Gazos Ruožo ligoninių nebeveikia | Diena.lt

PSO: 20 IŠ 36 GAZOS RUOŽO LIGONINIŲ NEBEVEIKIA

Dėl smarkių bombardavimų, sugriovimų ir medicininių priemonių stygiaus nebeveikia 20 iš 36 Gazos Ruožo ligoninių. Apie tai penktadienį Ženevoje pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Net ir veikiančios ligoninės esą dirba tik avariniu režimu, nes daugeliui jų normaliai pacientų priežiūrai trūksta dezinfekcijos priemonių, anestezijos preparatų ar elektros. Kai kuriose veikiančiose ligoninėse pacientų yra dvigubai daugiau nei lovų, sakė PSO atstovė Margaret Harris.

PSO, anot jos, penktadienį gavo informacijos apie intensyvius kovinius veiksmus aplink Shifos ligoninę. „Tačiau duomenų apie žalą neturime“, – teigė M. Harris. Shifos ligoninė yra vienintelė, kurioje yra vaikų skyrius. Čia vaikai gydomi reanimacijoje, kitiems reikalinga dializė. Bet kokie jų priežiūros protrūkiai esą kelia grėsmę jų gyvybei.

Palestiniečių žiniasklaida ir teroristinė organizacija „Hamas“ penktadienį pranešė, kad vyksta mūšiai netoli kelių ligoninių, įskaitant Shifos ligoninės teritoriją. Didžiausios Gazos Ruožo klinikos direktorius Mohammadas Abu Salamija kalbėjo apie „Izraelio atakas“ prieš klinikos pastatus, kuriuose teikiama skubi pagalba ir kuriuose glaudžiasi pabėgėliai. Esą yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Nepriklausomai šios informacijos patikrinti kol kas nėra galimybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vil

čia normalu? Nesistebiu, kad pasaulyje kyla didžiulės antisemitizmo bangos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS