Rusai gauna žinutes, raginančias neprotestuoti per rinkimus | Diena.lt

RUSAI GAUNA ŽINUTES, RAGINANČIAS NEPROTESTUOTI PER RINKIMUS

Kai kurie Rusijos piliečiai į savo išmaniuosius telefonus gauna žinutes, raginančias juos nedalyvauti sekmadienį planuojamame proteste šalyje vykstant taip vadinamiems prezidento rinkimams, praneša dpa.

Nepriklausomos žiniasklaidos portalas „Meduza“ ir kiti naujienų portalai sekmadienį išplatino telefonų ekranų vaizdo kopijas su žinutėmis, kurias gavo Maskvos gyventojai.

Jose rašoma: „Labas! Nepaisant to, kad tu palaikai ekstremistinės organizacijos idėjas, mes džiaugiamės, kad tu balsuosi Maskvoje, nes kiekvienas balsas svarbus! Prašome tavęs netikėti idėjomis žmonių, kurie nori tave pakišti, ir balsuok ramiai, be eilių ir provokacijų“.

Kol kas neaišku, kas siuntė tokias žinutes socialinių tinklų „Telegram“ ir „Signal“ vartotojams bei kaip buvo atrinkti jų gavėjai.

Kovo 15-17 d. Rusijoje vykstančius prezidento rinkimus dauguma kitų valstybių laiko visiškai nedemokratiškais, o jais Vladimiras Putinas siekia išlaikyti valdžią vykstant Rusijos karui Ukrainoje.

Rusijos opozicijos aktyvistai ragina žmones sekmadienį rinktis rinkimų apylinkėse 12 val. savo vietos laiku ir taip išreikšti protestą. Rusija turi 11 laiko zonų.

Tikimasi, kad ilgos rinkėjų eilės parodys rusų nepasitenkinimą padėtimi šalyje. Tuo metu valdžia iš anksto pagrasino patraukti baudžiamojon atsakomybėn šios protesto akcijos dalyvius, aiškindama, kad tai „ekstremistinė veikla“.

Pavieniai protestai vyko jau pirmąją rinkimų dieną penktadienį. Kai kuriose balsavimo vietose vyrai ir moterys pylė dažus į balsadėžes ar net sukėlė nedidelius gaisrus. Keli žmonės buvo sulaikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

chutin puilo

Siaubas, kokie jie baisūs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS