Šalys reaguoja į A. Navalno mirtį: raginama įvesti daugiau sankcijų Rusijai | Diena.lt

ŠALYS REAGUOJA Į A. NAVALNO MIRTĮ: RAGINAMA ĮVESTI DAUGIAU SANKCIJŲ RUSIJAI

  • 14

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį žurnalistams sakė, kad po Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties svarsto papildomas sankcijas Maskvai.

„Mes jau taikome sankcijas, tačiau svarstome papildomas sankcijas, taip“, – žurnalistams Vašingtone sakė J. Bidenas, kuris jau apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo bendrus dėl A. Navalno mirties kalėjime penktadienį.

Švedija išsikvietė Rusijos ambasadorių, ragina imtis sankcijų

 Švedijos užsienio reikalų ministras Tobias Billstromas (Tobijas Bilstriomas) pirmadienį pranešė iškvietęs Rusijos ambasadorių dėl opozicionieriaus Aleksejaus Navalno mirties viename Arkties kalėjime praėjusią savaitę.

T. Billstromas taip pat paragino Europos Sąjungą apsvarstyti naują sankcijų režimą, nukreiptą prieš Rusijos vidaus represijas.

Ispanija dėl A. Navalno mirties išsikvietė Rusijos ambasadorių

Ispanijos užsienio reikalų ministerijos šaltiniai pirmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė, kad šalies vyriausybė iškvietė Rusijos ambasadorių Madride dėl rusų opozicionieriaus A. Navalno mirties kalėjime.

Jie nenurodė, kada buvo iškviestas Rusijos ambasadorius Jurijus Klimenko. Apie tai pranešta praėjus vos dviem valandoms po to, kai apie panašius veiksmus pranešė Švedija ir Vokietija.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Senjora

Susikiškite sankcijas į savo pasmirdusius užpakalius. Neveikia sankcijos, Rusija kaip feniksas kyla iš pelenų, nes ji galinga valstybė!!!

As

Oho kad sukilo lendzbyrgio siknos uteles....

kur teisybė

O kodėl tylit, kad Ukrainos kalėjime užmušė Amerikos žurnalistą, ten ką ne žmogus ar Ukrainai viskas galima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS