Seniausias pasaulyje šuo Bobis gali netekti titulo: veterinarai abejoja dėl jo amžiaus | Diena.lt

SENIAUSIAS PASAULYJE ŠUO BOBIS GALI NETEKTI TITULO: VETERINARAI ABEJOJA DĖL JO AMŽIAUS

  • 1

Bobis praėjusiais metais buvo paskelbtas seniausiu šunimi pasaulyje, tačiau dabar gyvūnas gali savo titulo netekti, praneša BBC.

Bobis nugaišo praeitų metų spalį, manoma, sulaukęs 31 metų ir 165 dienų amžiaus.

Tačiau dabar kai kurie veterinarai ėmė abejoti, ar Bobis iš tikrųjų buvo toks senas, todėl Gineso pasaulio rekordų organizacija pradėjo oficialių tyrimą.

Pasak šeimininko Leonelio Costa’os, Bobis buvo grynaveislis Rafeiro do Alentejo. Šios veislės šunų vidutinė gyvenimo trukmė yra 12–14 metų. Visą savo gyvenimą jis praleido Conqueiros kaime, Leirijoje, Portugalijoje.

Jo amžių patvirtino Portugalijos vyriausybės naminių gyvūnėlių duomenų bazė, kurią tvarko Nacionalinė veterinarijos gydytojų sąjunga, praėjusiais metais pranešė Gineso pasaulio rekordų organizacija.

„Guinness World Records“ nuotr.

Žurnalo „Wired“ atliktas tyrimas parodė, kad Bobis buvo užregistruotas Portugalijos naminių gyvūnėlių duomenų bazėje, nurodyta jo gimimo data – 1992-ieji. Tačiau joje nebuvo jokių duomenų, kurie galėtų patvirtinti ar paneigti gimimo metus.

Taip pat kilo klausimų dėl senų augintinio nuotraukų, kuriose ant jo kailio buvo matomos skirtingos žymės.

Šuns šeimininkas mano, kad skandalas kilo dėl Bobio mitybos. Savo šuns ilgaamžiškumą vyras pagrindė tuo, kad Bobis ėdė daugiausiai žmonių, o ne naminių gyvūnų maistą, kas prieštarauja daugelio veterinarijos gydytojų rekomendacijoms.

GALERIJA

  • Seniausias pasaulyje šuo Bobis gali netekti titulo: veterinarai abejoja dėl jo amžiaus
„Guinness World Records“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

eina sau

medgaliui nustato senuma,o gyvunam ir žmogui nedugeba ,tik pagal popieriuka koki tai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS