Stebėtojai: Lenkijos ir Baltarusijos sieną tikrai kirto sraigtasparnis, bet neaišku, kieno | Diena.lt

STEBĖTOJAI: LENKIJOS IR BALTARUSIJOS SIENĄ TIKRAI KIRTO SRAIGTASPARNIS, BET NEAIŠKU, KIENO

  • 5

Lenkijos ir Baltarusijos sieną tikrai buvo kirtęs sraigtasparnis, tačiau neaišku, kieno jis, rašo nepriklausomas baltarusių portalas „Naša Niva“, remdamasis karinę veiklą šalyje stebinčios grupės „Belaruski Hajun“ pranešimu.

Baltarusija penktadienį pareiškė, kad Lenkijos orlaivis virš Gardino srities pažeidė jos oro erdvę. Lenkija penktadienį paneigė, kad jos karinis sraigtasparnis pažeidė Baltarusijos oro erdvę, o atitinkamus Minsko teiginius pavadino melu ir provokacijomis, skleidžiamais tuo metu, kai įtampa tarp kaimynių didėja.

„Tai melas ir provokacijos iš Baltarusijos pusės“, – sakė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinės vadovybės atstovas spaudai Jacekas Goryszewskis (Jacekas Goriševskis).

„Tokio pažeidimo tikrai nebuvo. Tai rodo piloto skubūs pranešimai ir radarų sistemos įrašai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Baltarusijos pasienio tarnyba šiuos kaltinimus Lenkijai paskelbė socialiniame tinkle „Telegram“ kartu su vaizdo įrašu, kuriame neva matyti, kaip sraigtasparnis skrenda per sieną.

„Lenkijos karinis sraigtasparnis Mi-24 kirto valstybės sieną itin mažame aukštyje, įskrido į Baltarusijos teritoriją iki 1,2 tūkst. metrų ir pasuko atgal“, – sakoma pranešime.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad iškvietė Lenkijos reikalų patikėtinį ir kad „Lenkijos pusė privalo pateikti atitinkamus paaiškinimus ir atlikti išsamų tyrimą“.

„Belaruski Hajun“ patikrino informaciją ir nurodė, kad vaizdo įrašas tikrai galėjo būti padarytas prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos rugsėjo 1 dieną, apie 16 valandą, tačiau pažymėjo, kad iš vaizdo įrašo neįmanoma tiksliai nustatyti sraigtasparnio modelio, jau nekalbant apie jo priklausomybę.

Lenkija dar turi bent vieną sovietų gamybos sraigtasparnį Mi-24, bet tokių sraigtasparnių turi ir Baltarusija, nurodo stebėtojai.

„Belaruski Hajun“ atkreipia dėmesį, kad sraigtasparnio Baltarusijoje nebandyta perimti, nors tai turi būti daroma, jei sieną neteisėtai kerta kovinis sraigtasparnis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ir vel

lietuvaiciai pliusiniu meskuciu pabere!?

Anonimas

MALŪNSPARNIU ATSKRIDO RABINOVIČIUS APŽIŪRĖTI BUSIMŲ SAVO VALDŲ BALTARUSIJOJE....

Pakrante

Nauja bulbinio sutka !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS