Turkija ir Egiptas užmezgė pirmuosius diplomatinius kontaktus nuo 2013 metų | Diena.lt

TURKIJA IR EGIPTAS UŽMEZGĖ PIRMUOSIUS DIPLOMATINIUS KONTAKTUS NUO 2013 METŲ

Turkija ir ir Egiptas užmezgė pirmuosius diplomatinius kontaktus nuo 2013 metų, kai Ankara ir Kairas nutraukė dvišalius santykius, penktadienį pranešė turkų užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavušohlu).

Abi valstybės nesutarė virtine klausimų, įskaitant karą Libijoje, kur palaiko skirtingas konflikto puses.

Jų santykiai smarkiai pablogėjo, kai 2013 metais per karinį perversmą, kuriam vadovavo dabartinis Egipto lyderis Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis), buvo nušalintas tuometis islamiškų pažiūrų prezidentas Mohamedas Morsi (Mohamedas Mursis).

Anksčiau šį mėnesį M. Cavusoglu sakė, kad Ankara pasirengusi vesti derybas su Kairu dėl naujo susitarimo kontinentinio šelfo demarkavimo Viduržemio jūros rytinėje dalyje klausimu.

Penktadienį Turkijos diplomatijos vadovas valstybinei žiniasklaidai sakė, kad šalys surengė pirmąsias derybas.

„Turėjome su Egiptu kontaktų tiek žvalgybos, tiek užsienio reikalų ministerijų lygiu. Prasidėjo kontaktai diplomatiniu lygiu“, – sakė  M. Cavusoglu, kurį citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ministras taip sakė, kad jog visiškai normalu, kad pradiniame diskusijų etape šalims trūksta abipusio pasitikėjimo.

„Dėl šios priežasties rengiamos derybos, ir jos vyksta laikantis tam tikros strategijos, pagal tam tikras gaires“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gerai

ne s pajuto kinu gresme o zydai irgi ??? lieka nato ?? juk siuo ? negalima juokaut o nato generolas tai bidono /lepse/ neturintis savo nuomones;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS