V. Zelenskis: dabar paaiškės, kas yra mūsų draugai ir partneriai | Diena.lt

V. ZELENSKIS: DABAR PAAIŠKĖS, KAS YRA MŪSŲ DRAUGAI IR PARTNERIAI

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kijevas tikisi „aiškių ir efektyvių paramos žingsnių iš mūsų partnerių“, Rusijai pripažinus atplėštas Rytų Ukrainos provincijas nepriklausomomis valstybėmis.

Ukrainos prezidentas, ankstyvomis antradienio valandomis kreipdamasis į visuomenę, sakė, kad dabar paaiškės, kas yra Kijevo „tikras draugas ir partneris“, o kas tik žodžiais geba pagąsdinti Rusiją.

„Okupuotų Donecko ir Luhansko teritorijų nepriklausomybės pripažinimas gali lemti vienašališką pasitraukimą iš Minsko susitarimų“, – sakė jis.

Vadinamasis Minsko protokolas yra susitarimas tarp Rusijos ir Ukrainos, sudarytas 2015 metais, siekiant išspręsti konfliktą Donbaso regione.

V. Zelenskis sakė, kad Kijevas nereaguos į provokacijas, bet taip pat neatsisakys jokios savo teritorijos, o vienintelė šalies svajonė yra „taika Ukrainoje“.

„Esame ištikimi taikiam ir diplomatiniam keliui, juo ir eisime“, – sakė V. Zelenskis.

Ukraina paprašė skubių JT Saugumo Tarybos ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) posėdžių, taip pat nori surengti viršūnių susitikimą vadinamuoju Normandijos formatu su Rusija, Vokietija ir Prancūzija, sakė jis.

V. Zelenskis taip pat pažymėjo, kad „nėra jokios priežasties chaotiškam elgesiui“ ir bemiegėms naktims.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Petras

Manau Zelenski įsivėliai i košmarą.Nori gyventi atsistatydink is nelegalaus prezidento posto.Čia ne spektaklis , mirtimi kvepia. Gyveni turtingai ir kam tau reikia tokių nesąmonių.

Jonas

Tavo draugai Izraelyje arba Amerikoje.Manau i svetimos tautos žemes turėtum nesikesinti.Labai įdomu uz kokia sumą buvo nupirktas nelegalus ukrainos prezidento postas.

Zelenskio draugai yra d e b i l ū s konservatoriai, iš jų:

PAVILIONIS, broileris ,šimonytė,ožys,grybauskaitė, KASČIŪNAS,JUKNEVIČIENĖ,KUBILIUS, RAZMA ir kiti OŽIO tvarto politiniai m u l k i a i .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS