V. Zelenskis įvardijo Maskvos užmojus 2028-aisiais: tai – įspėjimas Baltijos šalims | Diena.lt

V. ZELENSKIS ĮVARDIJO MASKVOS UŽMOJUS 2028-AISIAIS: TAI – ĮSPĖJIMAS BALTIJOS ŠALIMS

  • 0

Prie Rusijos miesto Sočio šeštadienio rytas buvo triukšmingas. Rusija teigė, kad virš Juodosios jūros numušė du Ukrainos dronus, bet gyventojai sako – sprogimų girdėjosi daugiau – bent šeši, praneša LNK.

Kai kur dingo elektra, bet aukų ir sugriuvimų Sočyje esą nėra. Okupantai nesiliauja atakavę civilių Ukrainoje. „Senelis buvo name, krito plyta ant sofos. Jam pasisekė“, – kalbėjo vietiniai žmonės.

Per du atskirus apšaudymus Donecko srityje, šalies rytuose, žuvo mažiausiai du žmonės įskaitant vaiką. Sviedinys pataikė į namą kaime – nusinešė vienuolikos metų berniuko gyvybę. Senelis klūpėjo prie jo kūno.

Okupantų sviediniai pataikė ir į administracinį pastatą. Ten buvo bent pusšimtis asmenų. Čia skirstomos išmokos dėl karo perkeltiems asmenims. Juos užvertė nuolaužų krūva.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Penktadienį Švedijos Gotlando saloje gynybos klausimais susirinkę Šiaurės Europos atstovai, įskaitant Lietuvos, išgirdo per nuotolį prisijungusio Volodymyro Zelenskio kalbą. Jis įspėjo dėl Maskvos užmojų Baltijos jūros regione. Invaziją į šią salą rusai esą planuoja 2028-aisiais.

„Susitikimas vyko Švedijos Gotlando saloje. Ir tai – svarbus signalas, labai simbolinė vieta lyderiams kalbėtis apie Europos saugumą ir mūsų žmonių apsaugą. Pažvelgus į žemėlapį galima suprasti, kodėl Rusijos valstybiniai propagandistai paragino užgrobti šią salą. Gotlandas – tai viso regiono kontrolė“, – teigė Ukrainos prezidentas.

Ukrauinoje, Odesos uoste, apsilankęs Nuderlandų premjeras pažadėjo Ukrainai dar raketų priešlėktuvinėms sistemoms „Patriot“ ir didinti grūdų eksporto koridoriaus saugumą.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Gotlandas, Baltijos jūros regionas, įspėjimas, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS