Vokietijos žalieji pasitraukė iš koalicijos derybų su A. Merkel | Diena.lt

VOKIETIJOS ŽALIEJI PASITRAUKĖ IŠ KOALICIJOS DERYBŲ SU A. MERKEL

  • 0

Vokietijos Žaliųjų partija trečiadienį paryčiais paskelbė, kad traukiasi iš derybų su kanclerės Angelos Merkel konservatoriais dėl naujos koalicinės vyriausybės suformavimo.

"Žalieji nenori derėtis dėl koalicijos" su A.Merkel, po kelias valandas Berlyne vykusių diskusijų spaudos konferencijoje sakė partijos viceprezidentė Claudia Roth (Klaudija Rot).

Dabar A.Merkel turės bandyti formuoti koaliciją su socialdemokratais (SPD); derybos su jais tikriausiai bus atnaujintos ketvirtadienį.

A.Merkel partijos CDU generalinis sekretorius Hermannas Groehe (Hermanas Grėhė) patvirtino, kad "nebus derybų dėl koalicinės vyriausybės" su ekologiją akcentuojančia Žaliųjų partija.

Nors CDU ir jos Bavarijos seserinė partija CSU užtikrintai laimėjo rugsėjo 22-ąją įvykusius rinkimus, joms reikia suformuoti aljansą su kokia nors kita partija, kad užsitikrintų daugumą parlamente.

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad du trečdaliai vokiečių pritartų kairės ir dešinės "didžiajai koalicijai" tarp dviejų didžiųjų partijų - A.Merkel konservatorių ir centro kairės socialdemokratų.

Dvi pagrindinės partijos jau surengė du derybų ratus, o trečias dar prieš nutrūkstant deryboms su žaliaisiais buvo numatytas ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS