Žiniasklaida: V. Zelenskis netrukus lankysis Armėnijoje | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: V. ZELENSKIS NETRUKUS LANKYSIS ARMĖNIJOJE

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis artimiausiu metu lankysis Armėnijoje. Vizito data galutinai dar nepatvirtinta.

Tai penktadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „Factor TV“.

Leidinys pažymi, kad dabar ruošiamasi Ukrainos prezidento vizitui į Armėniją. Šiuo metu su Ukrainos atstovais vyksta derybos dėl terminų.

„Manoma, kad V. Zelenskis atvyks į Jerevaną kovo mėnesį“, – rašo leidinys.

Ukrainos reikalų patikėtinis Armėnijoje Valerijus Lobačius, kalbėdamasis su „Factor TV“ žurnalistais, šios informacijos nepaneigė.

Iš pradžių jis buvo paklaustas apie galimus Rusijos ir Ukrainos karo padarinius Pietų Kaukazui. Diplomatas į tai pareiškė, kad „iš tikrųjų dabar galima daug pasakyti, bet aš kol kas nieko negaliu pasakyti“.

„Po kelių dienų patys išgirsite naujienas ir žinosite, kas bus. Savo ruožtu aš pasakysiu, kad Ukraina yra pasirengusi paremti Armėniją. Dar neatidarykime skliaustų, jūs pamatysite po kelių dienų", - sakė diplomatas.

Pasak jo, Ukraina padarys viską, kad sureguliuotų ir stabilizuotų padėtį regione. Į žurnalisto klausimą, ar jis turi omenyje galimą Ukrainos prezidento vizitą, V. Lobačius atsakė, kad „pavasaris Armėnijai atneš daug teigiamų įvykių“.

Armėnija nepalaiko Rusijos invazijos į Ukrainą ir periodiškai išdėsto savo poziciją.

Neseniai Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pareiškė, kad Armėnija nėra Rusijos sąjungininkė Ukrainos klausimu. Politikas priminė tarptautinę teisę dėl valstybinių sienų pripažinimo ir pabrėžė armėnų draugiškumą Ukrainos žmonėms.

Armėnija taip pat perdavė Ukrainai dar vieną humanitarinės pagalbos partiją. Jerevanas padovanojo apie 10 tonų vaistų ir medikamentų.

O spalio mėnesį per vizitą į Italiją prezidentas V. Zelenskis pirmą kartą susitiko su Armėnijos ministru pirmininku N. Pašinianu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Sitas

Zudikas, naikina savo tauta, juk jem pokui jis zydas ... O beprotis baidonas pazadejo kad kariaus iki paskutinio kokolo. Tai sita isgama zydelis nori valdyti su baidonu visas zemeles ukrajinos lavonais nusestais... CIA tikras patrijotas tevynes...

Pagieža

Ko ne valkata, ne kad ginti Okrainą, tai važinėjasi išmaldos prašyti. Nejau narkotikams nebe užtenka?

ŽYDAS YRA ŽYDAS...

Po antro pasaulinio karo jų buvo pilna Lietuva. Jie niekur nedirbo tik.... kiekvieną rytą ir girdėjome rėkiant: handel, handel, handel!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS