Australijoje šeimos auginamas šuo mirtinai sukandžiojo dvimetį | Diena.lt

AUSTRALIJOJE ŠEIMOS AUGINAMAS ŠUO MIRTINAI SUKANDŽIOJO DVIMETĮ

  • 0

Australijoje negrynakraujas mastifas mirtinai sukandžiojo dvejų metų berniuką savo senelės namuose, o šis šiurpus incidentas paskatino įstatymų leidėjų pažadus peržiūrėti taisykles, reglamentuojančias pavojingų veislių šunų laikymą.

Ši tragedija įvyko sekmadienio popietę Denilikvino miestelyje pietvakarinėje Naujojo Pietų Velso valstijoje. Kaip pranešama, berniukas išėjo pasiimti ledų iš šaldytuvo namo gale, o paskui jį nusekė šeimos augintinis.

Kol kas neaišku, kas išprovokavo šuns ataką. Mažylio motina ir senelė beviltiškai mėgino atitraukti šunį nuo vaiko, tačiau nesėkmingai, o berniukui buvo smarkiai sužalota galva.

„Vaiko senelė, kuriai 70 metų, įsikišo, tačiau nesugebėjo išvaduoti vaiko. Vaiko motina atbėgo ir atkovojo berniuką iš šuns, – sakoma policijos pranešime. – Berniukas ir jo senelė buvo išvežti į Denilikvino ligoninę ... tačiau jis neilgai trukus mirė. Moteriai buvo suteikta pagalba dėl išsekimo, sumušimų ir nubrozdinimų.“

Šuo, kurio veislė nepriskiriama prie pavojingų, buvo sugautas ir užmigdytas.

Denilikvino policijos detektyvas inspektorius Darrenas Cloakas (Darenas Kloukas) sakė, kad šeima ir vietos gyventojai buvo sukrėsti ir apimti sielvarto dėl berniuko žūties.

Naujojo Pietų Velso premjeras Barry O'Farrellas (Baris O'Farelas) sakė peržiūrėsiantis pavojingų šunų laikymo taisykles, o Australijos ministras pirmininkas Kevinas Ruddas (Kevinas Radas) pažadėjo suteikti bet kokią pagalbą, kurios prireiks.

„Visokeriopai įsiklausysiu į bet kokio lygio vyriausybės pageidavimus suteikti pagalbą praktiniu lygmeniu dėl piktų šunų kontrolės“, – sakė K.Ruddas, kuris ruošiasi po penkių savaičių vyksiantiems nacionaliniams rinkimams.

„Mes laukiame tokių prašymų. Galiu tik pasakyti, jog (tas incidentas) siaubingas, absoliučiai siaubingas“, – pridūrė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS