Burundžio armijos vadas skelbia, kad perversmas žlugo | Diena.lt

BURUNDŽIO ARMIJOS VADAS SKELBIA, KAD PERVERSMAS ŽLUGO

  • 0

Burundžio ginkluotųjų pajėgų vadas ketvirtadienį paryčiais paskelbė, kad aukščiausio rango generolo mėginimas įvykdyti perversmą ir nušalinti nuo valdžios prezidentą Pierre'ą Nkurunzizą (Pjerą Nkurunzizą) žlugo.

Tačiau šios Centrinės Afrikos valstybės lyderio oponentai iš karto paneigė šį ginkluotųjų pajėgų vado pareiškimą.

„Generolo Godefroido Niyombare (Godfruado Nijombarės) mėginimas įvykdyti perversmą buvo sustabdytas“, - per valstybinį radiją paskelbė ginkluotųjų pajėgų vadas generolas majoras Prime'as Niyongabo (Primas Nijongabas).

Radijo pranešime buvo nurodyta, kad prezidentūrą kontroliuoja valstybės vadovo rėmėjai.

„Nacionalinės gynybos pajėgos ragina maištininkus pasiduoti“, - sakė generolas per radiją, kurį taip pat kontroliuoja prezidentui lojalios pajėgos.

Tuo tarpu P.Nkurunzizos priešininkų stovyklos atstovas spaudai, Burundžio policijos komisaras Venonas Ndabaneze (Venonas Ndabanezė) sakė, kad P.Niyongabo pareiškimas yra melagingas.

Pasak jo, prezidento oponentai kontroliuoja svarbiausius strateginius objektus, įskaitant Bužumbūros tarptautinį oro uostą.

„Tas pareiškimas mūsų nenustebino, nes generolas seniai yra lojalus blogio ir melo jėgoms“, - sakė V.Ndabaneze naujienų agentūrai AFP.

Jis taip pat tvirtino, kad perversmininkai neužėmė valstybinio radijo tik todėl, kad „norėjo išvengti kraujo praliejimo“.

Valstybinis radijas vėl veikia

Burundžio valstybinis radijas paskelbė pranešimą, kad stotis tebėra prezidento Pierre Nkurunzizos (Pjero Nkurunzizos) šalininkų rankose, nors kurį laiką ketvirtadienį buvo nutrauktas transliavimas dėl mūšio šios stoties apylinkėse.

„Mes buvome sustabdę transliavimą kelias minutes, nes ten vyko įnirtingas mūšis, – nurodė radijas. – Mūšis baigėsi, mes atnaujiname transliavimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS