V. Putinas ir A. Merkel per susitikimą dėl padėties Ukrainoje smarkiai nesutarė | Diena.lt

V. PUTINAS IR A. MERKEL PER SUSITIKIMĄ DĖL PADĖTIES UKRAINOJE SMARKIAI NESUTARĖ

  • 5

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas smarkiai nesutaria vertindami konflikto Ukrainoje priežastis, Kremlius paskelbė po abiejų lyderių derybų.

„Išlieka rimtų skirtumų dėl Ukrainos vidaus konflikto priežasčių, taip dėl to, kad šiuo metu vyksta, pagrindinių priežasčių“, – Rusijos naujienų agentūros penktadienį paryčiais citavo V.Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žodžius.

Pasak D.Peskovo, abu lyderiai 2,5 val. diskutavo per ketvirtadienio vakarą surengtas derybas Azijos ir Europos forumo ASEM Italijos šiauriniame Milano mieste kuluaruose.

A.Merkel anksčiau sakė, kad Rusijai tenka pagrindinė atsakomybė užtikrinti, kad trapus paliaubų ir taikos planas, dėl kurio praeitą mėnesį Kijevas susitarė su Maskvos palaikomais sukilėliais, „būtų iš tikrųjų įgyvendintas“.

Paliaubas, dėl kurių buvo susitarta rugsėjo 5-ąją Minske, abi pusės ne kartą pažeidė.

V.Putinas penktadienio rytą turėtų susitikti su Ukrainos prezidentu Petro Porošenko. Jų susitikime taip pat numato dalyvauti A.Merkel, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) ir Italijos lyderis Matteo Renzi (Matėja Rencis).

A.Merkel ir P.Porošenka ketvirtadienį atskirai susitiko aptarti, kaip vykdomas taikos susitarimas, tačiau abu lyderiai „apgailestavo, jog daugelis punktų dar nėra įvykdyti“, sakė šaltiniai Vokietijos vyriausybėje.

Gairės: Francois Hollande, Davidas Cameronas, Matteo Renzi, Angela Merkel, Dmitrijus Peskovas, karas Ukrainoje, Petro Porošenko, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Manau

Suprantanciam.netekome daug zmoniu.O kodel reikia begti ieskoti svetimo gero.Kodel nekurti geri cia? Juk jeigu esate tokie protingi,tai imkite daryti tvarka,neleiskite sukciam sukciauti,niokoti lietuvos.Nesileiskite zeminami,nebukite vergai.Kur sajudis?

manau

Jankiui.Matyt perbego tau kelia profesorius? Manau ne uznuodyta jo galvele ,bet jis pats nuodija kitus. Tokius reikia stebeti ir i Sibira jeigu cia blogai.O su Putinu nera ko ausinti burnos.Iskrypeliui teroristui ka besakysi jis kukuos savo.Matyt ismoko is Ben Ladeno teroristo.

"suprantančiam"

kaip reikalinga tokia atnešta laisvė, kai Lietuva tiesiai žygiuoja į nebūtį, jei baigia visi išsibėgioti nuo tos laivės gėrio. Juk dabar netekome daugiau žmonių nei Stalino represijų metais. Gerai gyvena pas mus tik valdžiažmogiai ir bujojantys vagiai bei sukčiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS