2023 m. rytinėje Viduržemio jūros dalyje prigėrė šimtai migrantų | Diena.lt

2023 M. RYTINĖJE VIDURŽEMIO JŪROS DALYJE PRIGĖRĖ ŠIMTAI MIGRANTŲ

Mėgindami patekti į Europos Sąjungą (ES), pernai, JT Pabėgėlių agentūros (UNHCR) duomenimis, rytinėje Viduržemio jūros dalyje žuvo arba be žinios dingo 710 migrantų.

Aukų skaičius, remiantis UNHCR statistika, lyginant su ankstesniais metais, padvigubėjo. ES šalys, turinčios pakrantę rytinėje Viduržemio jūros dalyje, yra Kipras ir Graikija. Be to, migrantai, pavyzdžiui, iš Artimųjų Rytų ar Šiaurės Afrikos šalių, mėgina patekti tiesiai į Italiją, aplenkdami Pietų Graikiją.

Lyginant su ankstesniais metais, iki 48 744 padvigubėjo ir skaičius migrantų, kurie neteisėtai persikėlė iš Turkijos vakarinės pakrantės į Graikiją arba per Turkijos ir Graikijos sausumos sieną pateko į ES.

Per pirmąsias dvi šių metų savaites kasdien neteisėtai iš Turkijos į Graikiją persikeldavo vidutiniškai apie 100 žmonių, sakoma toliau UNHCR pranešime. Graikijos pakrančių apsaugos pareigūnai mano, kad tikrieji skaičiai yra daug didesni.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ASA

KAM PRĖMĖ TOKIUS ĮSTATYMUS ,KAD TIE JUODI PUOLA EUROPA KAIP SKĖRIAI ,VYT VISUS ATGAL TEGUL NAMUOSE KURIA GEROVĘ ,ČIA JIE NIEKADA NEDIRBS TIK NORI PAŠALPŲ IR KELS RIAUŠES ,DAUGIAU JIE NIEKO NESUGEBA KAIP KRUŠTIS IR DARYTI VAIKUS ,EUROPAI SENIAI LAIKAS KEISTI ĮSTATYMUS ,

prigėrė

reiškia tokia alkoholikų dalia.

ogi

laukuniu populiacijos mszunimas globalmetodais kaltu /nima/ kalta /aplinka' /su visom /vertybem/zpp=0/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS