Už Ukrainą kovojantys rusų savanoriai teigia užpuolę rusų kaimą | Diena.lt

UŽ UKRAINĄ KOVOJANTYS RUSŲ SAVANORIAI TEIGIA UŽPUOLĘ RUSŲ KAIMĄ

  • 0

Už Ukrainą kovojantys rusų savanoriai antradienį pranešė, kad kirtę sieną pradėjo ataką Rusijos teritorijoje ir puola vieną kaimą kariaujančių šalių pasienyje.

Antikremliškas Rusijos judėjimas „Legionas „Rusijos laisvė“ socialiniame tinkle „Telegram“ teigė, kad jo pajėgos sunaikino Rusijos šarvuotį Tiotkino kaime Kursko srityje.

Kursko gubernatorius Romanas Starovoitas patvirtino įvykus ataką ir sakė, kad šaudyta iš mažo kalibro ginklų, bet tvirtino, kad proveržis buvo sustabdytas. Gubernatorius taip pat sakė, kad Ukraina apšaudė Tiotkino kaimą. Vienas iš vietos gyventojų, anot jo, buvo nesunkiai sužeistas.

Kyjivas ir Maskva nuolat atakuoja viena kitos pasienio regionus dronais, tačiau įsiveržimai iš Ukrainos, kuriems vadovautų Rusijos piliečiai, yra reti.

Anksčiau „Legionas „Rusijos laisvė“ pranešė kirtęs Ukrainos ir Rusijos sieną.

Į Belgorodo ir Kursko sričių teritoriją jis įžengė su Rusijos ultradešiniųjų grupuotės „Rusijos savanorių korpusas“ ir „Sibiro bataliono“ daliniais.

„Kaip ir visi mūsų bendrapiliečiai, „Legione“ svajojame apie Rusiją, išlaisvintą iš (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino diktatūros. Tačiau mes ne tik svajojame: dedame visas pastangas, kad šios svajonės išsipildytų“, – sakoma legiono pareiškime.

Jo pranešime pabrėžiama, kad „centimetras po centimetro atims Rusijos žemę iš režimo“.

„Rusai ramiai miegos, nebijos skambučio į duris, be baimės sakys savo nuomonę. Rusai balsuos už tuos, už kuriuos nori, o ne už tuos, už kuriuos privalo. Rusai gyvens laisvai. Mes einame į rinkimus. Laukite mūsų!“ – vaizdo įraše teigia vienas iš karių.

Kitame vaizdo įraše matyti, kaip važiuoja tankas. Prieraše sakoma: „Tankai purvo nebijo. Peržengėme Rubikoną. Kirtome sieną.“

Tuo metu „Sibiro batalionas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti šaudantys jo nariai.

„Jau anksčiau sakėme, kad taikiai nuversti nusikalstamo diktatūrinio režimo Rusijoje nepavyks. Jį galima pašalinti tik su ginklais rankose. Praėjusią naktį pradėjome vykdyti savo pažadą. Rusijos Federacijos teritorijoje vyksta įnirtingos kovos“, – rašoma pranešime.

Rusai gyvens laisvai. Mes einame į rinkimus. Laukite mūsų!

Buvęs Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas, siejamas su legiono veikla, tvirtina, kad jungtinės pajėgos įžengė į Belgorodo ir Kursko sričių teritoriją, vykdydamos bendrą operaciją.

Pasak jo, pasienio miestelis Lozova Rudka Belgorodo srityje yra visiškai kontroliuojamas įžengusių pajėgų, o Tiotkine, Kursko srityje, vyksta mūšis.

Tuo metu Ukrainos karinės žvalgybos atstovas spaudai teigė, kad Rusijos savanorių grupės, pradėjusios puolimą, veikė ne pagal Kyjivo įsakymus.

„Rusijos Federacijos teritorijoje jie veikia absoliučiai autonomiškai, savarankiškai ir vykdo savo socialinės ir politinės programos užduotis“, – Ukrainos žiniasklaidai sakė Andrijus Jusovas.

„Rusijos savanorių korpusas“ – karinė ir politinė organizacija, kurią sudaro Ukrainos teritorijoje gyvenantys Rusijos savanoriai, daugiausia Rusijos piliečiai, nuo 2014 metų kovojantys ukrainiečių pusėje ir stoję ginti Ukrainos, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją 2022 metais.

Legioną „Rusijos laisvė“ suformavo rusų kariai iš karo belaisvių. Jie teigia, kad legionas buvo sukurtas kovai su V. Putino režimu. Pažymima, kad legione gali dalyvauti karo belaisviai ir buvę Rusijos kariškiai.

 

Gairės: Antikremliškas Rusijos judėjimas, Legionas Rusijos laisvė, Belgorodas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS