Baltieji rūmai: JAV organizuoja skrydžius Izraelį norintiems palikti savo piliečiams | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI: JAV ORGANIZUOJA SKRYDŽIUS IZRAELĮ NORINTIEMS PALIKTI SAVO PILIEČIAMS

  • 2

Baltieji rūmai ketvirtadienį pranešė, jog organizuoja užsakomuosius skrydžius, kad JAV piliečiai galėtų išvykti iš Izraelio, per žydų valstybės karą su grupuote „Hamas“ žuvusių amerikiečių skaičiui išaugus iki 27.

„Nuo rytojaus Jungtinių Valstijų vyriausybė organizuos užsakomuosius skrydžius, kuriais iš Izraelio bus galima nuvykti į Europos vietoves“, – sakė Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis), pridūręs, kad pareigūnai „vis dar derina kai kurias detales“.

„Dabar galime patikslinti mums žinomą žuvusių amerikiečių skaičių iki 27, o be žinios dingusiųjų yra 14“, – sakė J. Kirby.

„Akivaizdu, kad darome viską, ką galime, kad paremtume ir informuotume šeimas“, – pridūrė jis.

„Hamas“ ginkluoti užpuolikai, šeštadienį netikėtai užpuolę Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė 1,2 tūkst. žmonių ir paėmė apie 150 įkaitų. Izraelis atsakė jau šešias dienas iš eilės vykdydamas oro ir artilerijos smūgius į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože, kurie pareikalavo daugiau kaip 1,35 tūkst. žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o kodel

i europos vietoves,kodrl ne i Amerika ,gi ji organizuoja ,matyt zino kas ju laullkia ten tegu nutinka tas europoje ,matyt cia saugumas 'didesnis' bus .?

o kodel

nesurinkt visu i ju Tevyne ,kam po pasauli ismetyt ,tas jiems tikrai ne i nauda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS