Čilėje per nepavykusį apiplėšimą oro uoste žuvo du žmonės | Diena.lt

ČILĖJE PER NEPAVYKUSĮ APIPLĖŠIMĄ ORO UOSTE ŽUVO DU ŽMONĖS

Čilės sostinės Santjago tarptautiniame oro uoste trečiadienį per nepavykusį bandymą apiplėšti kilus susišaudymui žuvo vienas aviacijos darbuotojas ir vienas iš plėšikų, pranešė pareigūnai.

Maždaug tuzinas ginkluotų plėšikų puolė darbuotojams Arturo Merino Benitezo (Arturo Merino Beniteso) tarptautiniame oro uoste perkeliant 32,5 mln. dolerių (30,8 mln. eurų) grynaisiais į šarvuotą sunkvežimį.

„[Bendrovės] LATAM lėktuvu iš Majamio atskraidintas vertingas krovinys, jį turėjo paimti [apsaugos] kompanija „Brinks“, o tada šie žmonės įsiveržė... ir buvo atremti apsaugos pareigūnų“, – sakė už tyrimą atsakingas prokuroras Eduardo Baeza (Eduardas Baesa).

Plėšikai į oro uostą atvažiavo trimis transporto priemonėmis, anksti ryte. Jie prasiveržė pro vartus ir nuvyko į krovinių zoną.

Kilus susišaudymui su apsaugos pareigūnais, žuvo vienas įsibrovėlis ir vienas civilinės aviacijos valdybos darbuotojas.

Bandymui apiplėšti žlugus, kiti plėšikai pabėgo ir kelyje netoliese padegė du iš savo automobilių.

Įtariamųjų ieškoma.

Čilės sostinės oro uostas ir anksčiau buvo tapęs nusikaltėlių taikiniu: 2017 metais ginkluota grupė per panašų apiplėšimą paspruko su daugiau kaip 18 mln. dolerių, o trejais metais vėliau iš šarvuoto sunkvežimio buvo pagrobta 15 mln. dolerių.

 

GALERIJA

  • Čilėje per nepavykusį apiplėšimą oro uoste žuvo du žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS