Dramatiškas incidentas: išvairavo iš tunelio liepsnojantį vilkiką | Diena.lt

DRAMATIŠKAS INCIDENTAS: IŠVAIRAVO IŠ TUNELIO LIEPSNOJANTĮ VILKIKĄ

  • 9

Vokietijos automobilinių tunelių priežiūros specialistai per savo stebėjimo kameras pamatė dramatišką incidentą pačiame ilgiausiame vokiečių tunelyje. Užsidegė vilkikas, gabenantis automobilius. Bet pagrindiniu istorijos herojumi tapo jo vairuotojas. Liepsnojantį vilkiką jis sugebėjo išvairuoti iš tunelio. Bet teko nuvažiuoti dar šešis kilometrus.

Renštaigo tunelis Tiuringijoje – pats ilgiausias visoje Vokietijoje. Jo ilgis – aštuoni kilometrai. Užbaigtas prieš 20 metų, jis leidžia A71-uoju greitkeliu per parą po kalnais pravažiuoti maždaug 24 tūkstančiams automobilių.

Tarp jų buvo ir 41-erių lenko vairuojamas vilkikas su devyniais automobiliais pakrautu „tralu“. Nuvažiavęs du kilometrus vairuotojas pamatė, kaip užsidegė jo „tralo“ dešinės pusės padanga. Jis sustabdė sunkvežimį ir bandė užgesinti ugnį. Deja, tai nepavyko. Tada vairuotojas nubėgo iki saugumo posto ir įjungė pavojaus signalą. Bet po to jis sugrįžo prie degančio „tralo“ ir nusprendė važiuoti toliau.

 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Jis pats sugrįžo į vilkiką. Tikriausiai suprato situaciją ir nusprendė pabandyti išvairuoti transporto priemonę iš tunelio, kas būtų teisinga. Ir jam pavyko“, – pasakojo Tiuringijos kelių tunelių saugos pareigūnas Frankas Steineris.

Net sunku įsivaizduoti, ką patyrė vairuotojas, nes iki tunelio pabaigos buvo dar šeši kilometrai – net ir greitai važiuojant tai yra maždaug penkios minutės kelio.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ko gero

vienintelis variantas istrukti is to gaisro gyvam!

Žiopliai

vokieciai kur gaisrines jie turejo 5-8 min. atvykimui ,kur gaisrines ko nesimato prie vilkiko kuris isvaziaves dega is tunelio,liurbiai vokieciai nesusiorentavo net vaizdo kamerose pamate gaisra !

Patarimas

Užtilk, pasmirdus liandzbirka..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS