Filipinų prezidentas rėžė: daugelis sako, kad aš ir V. Putinas – žudikai, bet yra vienas skirtumas | Diena.lt

FILIPINŲ PREZIDENTAS RĖŽĖ: DAUGELIS SAKO, KAD AŠ IR V. PUTINAS – ŽUDIKAI, BET YRA VIENAS SKIRTUMAS

Kadenciją baigiantis Filipinų prezidentas Rodrigas Duterte sukritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl nekaltų civilių žudymo Ukrainoje, skelbia „The Independent“.

R. Duterte, vadinantis V. Putiną draugu, tokią priekaištaujančią savo poziciją antradienį išplatintame pareiškime išsakė pirmą kartą. Jis kaltino tris mėnesius trunkantį karą dėl pasaulinės naftos kainų šuolio, sukrėtusio daugelį šalių įskaitant ir Filipinus.

Filipinų prezidentas nesutiko su tuo, kad V. Putinas Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą vadina „specialiąja karine operacija“. Jis teigė, kad tai – plataus masto karas prieš „suverenią tautą“.

„Daugelis sako, kad aš ir V. Putinas esame žudikai. Aš tikrai žudau, bet žudau nusikaltėlius, o ne vaikus ar pagyvenusius žmones“, – sakė R. Duterte.

Leidinys primena, kad R. Duterte, jau birželio 30 d. paliksiantis prezidento postą, dar 2016 metais paskelbė negailestingą karą narkotikams.

Tarptautinių žmogaus teisių gynimo organizacijų duomenimis, Filipinų policija žudo asmenis, įtariamus narkotikų vartojimu, bet šalies valdžia tai neigia. Tikslus žuvusiųjų per karą su narkotikais skaičius nežinomas, bet jų gali būti apie 6 tūkst.

Tarptautinis baudžiamasis teismas tiria galimus nusikaltimus žmoniškumui Filipinuose.

Nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios jau žuvo 234 ukrainiečių vaikai, dar mažiausiai 433 buvo sužeisti.

Gairės: karas Ukrainoje, kritika, Vladimiras Putinas, Rodrigas Dutertė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS