Ispanijoje sulaikyta aštuonių tonų kokaino siunta | Diena.lt

ISPANIJOJE SULAIKYTA AŠTUONIŲ TONŲ KOKAINO SIUNTA

Ispanijos muitininkai pirmadienį sulaikė aštuonias tonas kokaino, paslėpto konteineryje iš Surinamo – nedidelės valstybės Lotynų Amerikoje. Tai viena iš didžiausių ligi šiol sulaikytų kokainų siuntų.

Konteineris atvyko į Ispanijos pietuose esantį Alchesiraso uostą, o jo viduje buvo iš specialaus lydinio, kuriuo buvo siekiama suklaidinti muitinės agentų skenerius, pagaminta metalinė konstrukcija, nurodo mokesčių ir muito inspekcija.

Tačiau skeneriu vis tiek pavyko nustatyti, kad konstrukcijoje yra „didelis kiekis prekių“ – paaiškėjo, jog tai yra aštuonios tonos „labai gryno kokaino“.

Policija sulaikė tris įtariamuosius, tarp jų ir siuntos gavėją.

Ispanija yra viena iš pagrindinių šalių, per kurios uostus į Europą patenka narkotikai, mat šalis palaiko glaudžius santykius su Lotynų Amerika, kuri yra pagrindinis kokaino šaltinis, bei yra netoli Maroko – vieno iš svarbiausių kanapių dervos šaltinių.

Penktadienį vakare du policininkai žuvo, kai jų patrulinį laivą netoli pietuose, už 70 km į vakarus nuo Alchesiraso esančio Barbato uosto taranavo narkotikų kontrabandininkų kateris.

Dėl šio incidento, per kurį dar du policininkai buvo sužeisti, areštuoti aštuoni asmenys.

Vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska pirmadienį pranešė, kad vyriausybė „toliau dės visas įmanomas pastangas“, kad užkirstų kelią narkotikų kontrabandai Gibraltaro sąsiauriu, per kurį keliauja itin dideli narkotikų kiekiai.

Tačiau jis atmetė galimybę atsistatydinti, nors to reikalauja Ispanijos dešiniųjų opozicija ir vietos policijos sąjungos, ne kartą prašiusios suteikti daugiau išteklių kovoti su prekyba narkotikais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Antanas

Ką suranda,paleidžia į apyvartą vėl,tik pelnas lieka kitiem žmonėm

tik va

kur dingsta onfisuoti,surast,ar kitaip surasti narkotikai,niekur nerodo ju sunaikinimo Faktu ,net ir LT .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS