Kuriozinis korupcijos skandalas: policininkai atsidūrė prokurorų akiratyje dėl dešrelių | Diena.lt

KURIOZINIS KORUPCIJOS SKANDALAS: POLICININKAI ATSIDŪRĖ PROKURORŲ AKIRATYJE DĖL DEŠRELIŲ

  • 6

Septyniolika Vokietijos žemutinės Saksonijos policininkų atsidūrė prokurorų akiratyje dėl dešrelių. Įtariama, kad vienos valstybinės įmonės konsultantas po paskaitų pareigūnams, juos kviesdavo vakarienės.

Eiliniai vokiečiai šios istorijos nesureikšmina.

„Visus kas nors yra kur nors kvietęs su dovanų kuponu ar padaręs nuolaidą, nesuprantu, kokia čia drama“, – kalbėjo moteris.

Teigiama, kad per dešimt mėnesių trukusius mokymus pareigūnai suvalgė kario dešrelių už 2 tūkst. eurų. Taip dėstytojas greičiausiai norėjo sulaukti daugiau teigiamų atsiliepimų. Už dešreles buvo mokama iš valstybės lėšų, tai yra, sąskaitas dengė mokesčių mokėtojai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Tai susiję su sąžiningumu, užtikrinimu, kad valstybės tarnautojai, kurie turi tarnauti valstybei, nebūtų kaip nors gundomi ir neleistų sau daryti įtakos. Tai vienas iš aspektų. Tačiau kitas aspektas taip pat yra tas, kad tam tikrose ribose tarnautojams turi būti įmanoma, ką nors priimti. Pavyzdžiui, rašiklį kaip reklaminę dovaną“, – nurodė teisininkas Achim Zimmermann.

Taigi, kaip su dešrelėmis? Pareigūnų profsąjunga tam teigė ne.

„Būdamas pareigūnas, negalite nieko priimti. Ar tai būtų rašiklis, kava – bet kas, už tai galite būti traukiamas atsakomybėn“, – teigė Berlyno policininkų sąjunga Benjamin Jendro.

Belieka laukti, ką atsakys prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tik

konsultantas padare klaida reikejo 1 prokurora pavaisint ir butu okey p=0

Žaliakalnietis

Normalūs mentai spurgas ėda

taigi

eiliniai vokiečiai šios istorijos nesureikšmina, o pas mus tai vadinama ir "kurioziniu" ir dar "skandalu".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS