Pietų Afrikoje apiplėšta ministrė ir jos sargybiniai | Diena.lt

PIETŲ AFRIKOJE APIPLĖŠTA MINISTRĖ IR JOS SARGYBINIAI

  • 1

Pietų Afrikos policija pranešė, kad antradienį buvo apiplėšta vyriausybės ministrė ir pavogti jos asmens sargybinių ginklai, o nusikalstamumo kamuojamos šalies valdžia tai pavadino precedento neturinčiu incidentu.

Policija pranešė, kad išpuolis įvykdytas pirmadienį, kai susisiekimo ministrė Sindisiwe Chikunga (Sindisivė Čikunga) važiavo greitkeliu į pietus nuo Johanesburgo.

„Buvo pavogti asmeniniai daiktai ir du SAPS (Pietų Afrikos policijos tarnybos) tarnybiniai pistoletai“, – sakė policijos atstovė Athlenda Mathe (Atlenda Mat).

„Po šio precedento neturinčio incidento buvo pradėta įtariamųjų paieška, siekiant patraukti kaltus asmenis atsakomybėn“, – pridūrė jis.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad apiplėšimas įvyko, sustojus automobiliui, kai ministrė ketino pasikeisti pradurtą padangą.

Net Pietų Afrikoje toks incidentas, į kurį pateko aukšto rango pareigūnė su ginkluota apsauga, sukėlė didžiulę nuostabą.

Šalis nuo seno garsėja smurtiniais nusikaltimais ir neretai apibūdinama kaip viena pavojingiausių pasaulyje už karo zonos ribų.

Pareigūnai kaltinami tuo, kad nesugebėjo užtikrinti saugumo ir teisingumo nusikaltimų aukoms.

„SAPS yra pasiryžusi vykdyti savo įgaliojimus saugoti šalies vykdomąją valdžią ir visą bendruomenę“, – sakė A. Mathe.

„VIP apsauga yra viena iš svarbiausių SAPS prioritetinių sričių, kuri daugelį metų buvo puikiai vykdoma“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vargse

Afrikiete su apsauginiais nu kur buvo zurnalistai kauno dienos....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS