Po kaltinimo Ukrainai susprogdinus pasienio objektą suglumino Maskvos paviešinti vaizdai | Diena.lt

PO KALTINIMO UKRAINAI SUSPROGDINUS PASIENIO OBJEKTĄ SUGLUMINO MASKVOS PAVIEŠINTI VAIZDAI

  • 5

Maskva pirmadienį paskelbė, kad iš Ukrainos paleistas sviedinys sunaikino pasienio objektą, kuriuo naudojosi Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB). Tačiau socialiniuose tinkluose paviešinti vaizdai – gerokai suglumino.

Jungtinių pajėgų operacijos feisbuke teigiama, kad Rusija ir toliau naudoja propagandą informaciniam karui vykdyti, nes kaltina Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei toliau eskaluoja situaciją.

„Šį kartą valstybė agresorė melagingai kaltina Ukrainos gynėjus neva apšaudžius Rusijos pasienio postą Rostovo srityje. Tai tiesiog netiesa. Rusijos propagandinių žiniasklaidos priemonių išplatintose nuotraukose ir vaizdo įrašuose pavaizduotas pastatas kur kas labiau primena nedidelę saugyklą nei pasieniečių postą“, – pabrėžiama įraše.

Taip pat akcentuojama, kad Jungtinių pajėgų artilerijos daliniai yra atitraukti į Ukrainos užnugarį. Todėl, atsižvelgiant į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų turimų artilerijos sistemų technines charakteristikas, minėtos vietos apšaudymas esą yra neįmanomas.

„Informuojame, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai lieka ankstesnėse pozicijose, griežtai laikosi Minsko susitarimų ir nevykdo jokių puolamųjų operacijų“, – teigė Jungtinių pajėgų operacijos atstovai.

Pasak jų, Ukrainos gynėjams susilaikant nuo bet kokių agresyvių veiksmų, galinčių sukelti smurtinį atsaką, Rusijos okupacinės pajėgos toliau naikina civilinę infrastruktūrą ir sporadiškai apšaudo civilių gyvenvietes.

Socialiniame tinkle „Telegram“, kuriame patalpintas vaizdo įrašas, taip pat pastebima, kad FSB kaltinimai Ukrainai sviediniu sunaikinus pasienio kontrolės punktą Rostovo srityje, veikiausiai yra laužti iš piršto, nes paviešintame vaizdo įraše matomas objektas yra panašus į statybinį vagonėlį vidury miško be jokios infrastruktūros.

„Vasario 21 dieną 9.50 val. (8.50 val. Lietuvos laiku) neidentifikuotas sviedinys, paleistas iš Ukrainos, visiškai sunaikino pasienio objektą, kuriuo naudojosi FSB pasienio apsaugos tarnyba, [esantį] Rostovo regione maždaug 150 m nuo Rusijos ir Ukrainos sienos“, – sakoma Rusijos naujienų agentūrų išplatintame pranešime.

Kaip skelbė BNS, FSB ryšių su visuomene centras nurodė, kad nukentėjusių žmonių nėra, įvykio vietoje dirba išminuotojai.

Praėjusį savaitgalį Rusija pranešė apie kelis atvejus, kai esą iš Ukrainos teritorijos paleisti sviediniai nukrito Rostovo srityje.

Neidentifikuotas sviedinys, paleistas iš Ukrainos, visiškai sunaikino pasienio objektą, kuriuo naudojosi FSB pasienio apsaugos tarnyba, [esantį] Rostovo regione maždaug 150 m nuo Rusijos ir Ukrainos sienos.

Rusijos Tyrimų komitetas sekmadienį paskelbė, kad „nenustatyti asmenys, būdami Ukrainos teritorijoje ir naudodamiesi reaktyvine salvinės ugnies sistema, apšaudė Rostovo srities Tarasovskio rajono pasienio teritorijas“. Pranešime sakoma, kad „ne mažiau kaip du reaktyviniai sviediniai“ nukrito už maždaug 300 m nuo Mitiakinskajos kaimo ribų ir nesprogo.

Šeštadienį Tyrimų komitetas pranešė inicijavęs baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo nužudyti, susijusią su naujais epizodais, kai ukrainiečių kariškiai apšaudė du pastatus Rostovo srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

o

kas mate ir kas zino iskur ta bomba atskrido juk galejo ir nato padaryt pradzia o gal ir pas rusus vietoje susprogdino provokacijai juk samokslo teoriju daug bet kad rusai nenori karo tai kolkas faktas kuri taip ciniskai sie vasalai bando paneigt nei sazines nei gedos kapitalizmas nesuformavo per savo visu valdymo sferas o pats i pakalne riededams visus su savim uzkabines nori nusitempt pas setona======

jis

pas ruskius nieko naujo. Net meluoti nebesistengia įtikinančiai. FSB pastatas :))))) jie ką, ten sodo namelyje gėrė?

= > Neapgauti

Delfi per daug skaitai. Savo galva pradėk naudoti, Kvaiša
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS