Policija: Ajovoje niokojamas tornadas pražudė žmonių | Diena.lt

POLICIJA: AJOVOJE NIOKOJAMAS TORNADAS PRAŽUDĖ ŽMONIŲ

Ajovos valstijoje tornadas antradienį nusiaubė Grindfildo miestelį, žuvo ir buvo sužeista kažkiek žmonių, pranešė policija.

Nuniokota nemaža maždaug 2 tūkst. gyventojų turinčio miestelio dalis, spaudos konferencijoje sakė Ajovos policijos pareigūnas Alexas Dinkla (Aleksas Dinkla).

Grindfildas yra už 70 km į pietvakarius nuo valstijos sostinės Di Moino.

„Grindfildui smogė niokojamas tornadas. Tornadui praslinkus pro tą rajoną, vietos, apygardos ir valstijos gelbėtojai greit pradėjo paieškos ir gelbėjimo operacijas, – sakė A. Dinkla. – Deja, galime patvirtinti, kad yra [...] žuvusių ir sužeistų Grindfildo rajono gyventojų.“

A. Dinkla nesakė, kiek žmonių žuvo, bet nurodė, kad keliolika gyventojų nuvežti į ligoninę.

Po paieškų jokie gyventojai nelaikomi dingusiais, pridūrė jis.

Dienraščio „The Des Moines Register“ interneto svetainėje paskelbtose nuotraukose matyti nusiaubtas miestelis – daugybė sugriautų namų, išverstų medžių, apverstų automobilių.

Grindfilde įvesta komendanto valanda nuo 22 val. iki trečiadienio 7 val., nurodė A. Dinkla.

Ajovos gubernatorė Kim Reynolds (Kim Reinolds) paskelbė kritinę padėtį 15 apygardų, įskaitant Adero apygardą, kur yra Grindfildas, informavo jos biuras.

„Meldžiamės už visas paveiktas [...] bendruomenes ir šeimas, ypač tas, kurios tragiškai neteko gyvybių Grinfildo rajone, – sakoma gubernatorės pareiškime. – Vos prieš kelias savaites tornadai smogė kelioms kitoms Ajovos bendruomenėms ir sunku patikėti, kad tai vyksta vėl.“

K. Reynolds nurodė planuojanti trečiadienį apsilankyti Grinfilde ir įvertinti padarytą žalą. Ji taip pat pažadėjo skirti visus būtinus išteklius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS