Prabilo kūdikius žudančią slaugę matę tėvai: buvo siaubinga, vaizdas išliks visam gyvenimui | Diena.lt

PRABILO KŪDIKIUS ŽUDANČIĄ SLAUGĘ MATĘ TĖVAI: BUVO SIAUBINGA, VAIZDAS IŠLIKS VISAM GYVENIMUI

  • 8

Britų slaugė Lucy Letby – viena siaubingiausių kūdikių žudikių šiuolaikinėje Didžiosios Britanijos istorijoje, praneša LNK.

Vos 22-ejų ji pradėjo dirbti Česterio Grafienės ligoninėje Anglijos šiaurės vakaruose Sergančių ir neišnešiotų naujagimių skyriuje. Būtent čia moteris šaltakraujiškai žudė kūdikius, kuriuos turėdavo prižiūrėti. Ji jiems suleisdavo insulino, oro arba permaitindavo pienu. Netgi fiziškai žalojo.

Išskirtiniame interviu dvynių naujagimių tėvai prisiminė siaubą, kai pamatė juos be sąmonės. „Tai, ką pamačiau, buvo siaubinga. Tas vaizdas išliks visam gyvenimui. Medikai kūdikius gaivino“, – atviravo mažylių tėtis.

„Aš tiesiog verkiau, meldžiausi ir klausiau Dievo, kas nutiko mano vaikams. Aš niekam nieko blogo nepadariau. Kodėl turiu taip kentėti“, – retoriškai klausė kūdikių mama.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tai, ką matė tėvai, buvo slaugės veiksmų pasekmės. Ji bandė nužudyti dvynius vieną po kito kelių valandų skirtumu. „Ji stovėjo rami, tačiau jos kūno kalba išdavė, kad ji buvo nepatenkinta. Greičiausiai ji buvo sunerimusi, kad nepavyko nužudyti mūsų vaikų“, – spėjo dvynių mama.

Policija areštavo ir apklausė slaugę 2018-aisiais. Ji visada neigė įtarimus. „Visa mūsų komanda, visos slaugės pastebėjome, kad palyginti su ankstesniais metais, padaugėjo kūdikių mirčių“, – sakė slaugė.

Vis dėlto teismo proceso metu paaiškėjo, kad jos kolegės nujautė šalia esant žudikei dar iki policijos skambučio ligoninei. „Kai suskambėdavo sirenos, ypač naktį, visada girdėdavau vieną ir tą pačią frazę: „Kažin ar Lucy šiandien dirba?“. Ir, žinoma, ji tuo metu dirbdavo. Taigi žmonės nujautė, kas vyksta“, – pasakojo L. Letby kolegė.

Teismas slaugę pripažino kalta dėl septynių kūdikių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar šešis. Vienam iš kūdikių buvo vos 24 valandos, kai slaugė, teigiama, suleido oro ir nužudė jį praėjus vos 90 minučių po to, kai atėjo į pamainą. Teigiama, kad slaugytoja kitą dieną bandė nužudyti dvynę seserį.

Pasak prokurorų, slaugė kai kuriuos kūdikius bandė žudyti kelis kartus, nes būdavo, kad kraupus jos planas ne iškart pavykdavo. Tad žudikė esą bandydavo ir antrąkart, ir trečią. Vis dėlto pareigūnams iki šiol nepavyko išsiaiškinti, kodėl slaugė taip elgėsi.

„Nežinau, ar mes galėsime atsakyti į šį klausimą. Tai gali padaryti tik pati slaugė. Kaip policijos pareigūnei, man labai sunku. Ypač sunku šeimoms, kurios gali niekada nesužinoti, kodėl tai įvyko“, – sakė vyriausioji inspektorė Nicola Evans.

Tėvai taip pat negali suprasti, kodėl žudikė nebuvo sustabdyta anksčiau. „Jeigu jie būtų ėmęsi veiksmų vos tik kilus įtarimui, kūdikiai būtų išgelbėti. Neįmanoma suprasti, kodėl jai taip ilgai pavyko išsisukti“, – stebėjosi bandytų nužudyti dvynių tėtis.

„Esame labai nuliūdinti ir pasibaisėję L. Letby nusikaltimais. Labai apgailestaujame, kad šie nusikaltimai buvo įvykdyti mūsų ligoninėje“, – kalbėjo Česterio Grafienės ligoninės direktorius Nigel Scawn.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nesuprantu ..ar tai tiesa..

Juk tyrimams,kodel kudikis mire,juk ir kraujas ir kur suleidzia gal lieka kokia deme. Suleisti vaistus,kad mirtu, UZ ka,kodel ? Tai Ji buvo maniake zudyke. !! Jei tai tiesa. O,gal ir tiesa. Kai 1 pora pagyvenusiu zudydavo zmones,turejo issikase po namu didele ir gylia duobe,atimdavo auksus ir automatiskai tie zmones nukrysdavo I ta duobe. Tai buvo JAV..Pasaulyje yra visokiu isgamu.

X

Ji ne slaugė, o medicinos sesuo ( nurse ). Didelis skirtumas.

kd nera žurnalistų?

Kad tv reportažai perspausinami???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS