Rytų Ukrainoje per apšaudymą žuvo dar vienas vyriausybės pajėgų karys | Diena.lt

RYTŲ UKRAINOJE PER APŠAUDYMĄ ŽUVO DAR VIENAS VYRIAUSYBĖS PAJĖGŲ KARYS

Dar vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo trečiadienį per susirėmimus su prorusiškais separatistais šalies rytuose, o kitas buvo sužeistas, pranešė Jungtinių pajėgų operacijos štabas.

„Vasario 23 dieną iki 17 val. (vietos ir Lietuvos laiku)... užfiksuoti 59 apšaudymai, iš jų 54 – naudojant sunkiąją ginkluotę“, – per „Facebook“ pranešė kariškiai.

„Per apšaudymą vienas Ukrainos karys patyrė su gyvybe nesuderinamų sužalojimų. Dar vienas patyrė kovinę traumą“, – sakoma pranešime.

Nuo metų pradžios žuvo devyni Ukrainos kariai, šeši iš jų – per pastarąsias keturias dienas, suintensyvėjus susirėmimams, skelbia naujienų agentūra AFP,  remdamasi oficialiais šaltiniais.

Separatistų lyderiai skelbia apie aukas tarp civilių, bet ne kovotojų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pripažino dviejų separatistinių Ukrainos regionų nepriklausomybę ir pritarė rusų reguliariosios kariuomenės dislokavimui juose.

JAV ir NATO pareigūno teigimu, maždaug 150 tūkst. karių aplink Ukrainą sutelkusi Rusija dabar yra pasirengusi įsiveržti į provakarietišką kaimynę. Jos pajėgos dalyvauja karinėse pratybose, taip pat ir su savo sąjungininke Baltarusija.

Kol kas V. Putinas nesako, kada galėtų pasiųsti savo pajėgas, o antradienį pareiškė, kad tai „priklausys nuo situacijos vietoje“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kutūzovas \\\\\.../////

Baisus "KARAS" jei per mėnesį NET 1 karys žuvo.Juokdariai.Ar tai karas,bet mūsų "taikdariams" proga paviduriuoti.___ES Lietuvoje per 1 dieną daugiau pasikaria iš "gero" gyvenimo.Ir viskas gerai,Gitanas LT Himną sugieda,savo naudai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS