Sakartvelo eksprezidentas M. Saakašvilis pradėjo naują bado streiką | Diena.lt

SAKARTVELO EKSPREZIDENTAS M. SAAKAŠVILIS PRADĖJO NAUJĄ BADO STREIKĄ

Įkalintas Sakartvelo eksprezidentas Michailas Saakašvilis trečiadienį vėl paskelbė bado streiką, nes vyriausybė neužtikrino jo dalyvavimo teismo posėdyje dėl bausmės atidėjimo dėl prastos sveikatos būklės, pranešė jo advokatas.

„Michailas Saakašvilis paskelbė bado streiką, reikalaudamas, kad jam būtų leista dalyvauti teismo posėdžiuose vaizdo ryšiu“ iš civilinės ligoninės, kurioje jis jau kelis mėnesius gydomas prižiūrint ginkluotiems sargybiniams, naujienų agentūrai AFP sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

Praėjusiais metais 54 metų M. Saakašvilis buvo perkeltas į ligoninę po 50 dienų trukusio bado streiko, surengto protestuojant prieš įkalinimą, kurį teisių gynimo grupės pasmerkė kaip politiškai motyvuotą.

Nepriklausomi gydytojai, apžiūrėję M. Saakašvilį, jau seniai perspėja, kad jo gyvybei gresia pavojus, nes jam nesuteikiamas tinkamas gydymas.

Vienas medikas teigė, kad nuo sulaikymo eksprezidentas neteko maždaug 40 kg svorio.

Jo advokatai prašė atidėti laisvės atėmimo bausmės vykdymą, o trečiadienio teismo posėdį teko atidėti, nes valdžios institucijoms nepavyko užtikrinti vaizdo ryšio tarp teismo salės ir M. Saakašvilio ligoninės.

M. Saakašvilis, pagrindinės Sakartvelo opozicinės jėgos įkūrėjas ir šios mažos Kaukazo valstybės prezidentas 2004–2013 metais, 2018-aisiais buvo nuteistas už akių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir nuteistas šešerius metus kalėti.

Provakarietiškas reformatorius buvo įkalintas 2021 metų spalį, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo iš tremties Ukrainoje.

Jis pasmerkė savo nuteisimą kaip politiškai motyvuotą.

„Amnesty International“ pavadino elgesį su juo „akivaizdžiu politiniu kerštu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

AR TAI JAU BUS PASKUTINĖ VAIDYBA?

Atsibodo tas savo šalies išdavikas. Lietuvos purvasklaidai tokie patinka...Žiūrėti į tokį šlykštu.

Išvada

Niekam nebeįdomus šitas klounas. Jo dainelė jau sudainuota. Reikia jau kokio naujo.

sako Suhasvilis lauks kol ant

siknaskyles Vorai tinkla numegz...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS