Sveikatos sistemą drebina skandalas: medikai pavogė vėžiui gydyti skirtus vaistus | Diena.lt

SVEIKATOS SISTEMĄ DREBINA SKANDALAS: MEDIKAI PAVOGĖ VĖŽIUI GYDYTI SKIRTUS VAISTUS

  • 31

Didelis skandalas drebina Šiaurės Makedonijos visuomenės sveikatos sistemą. Onkologijos klinikos medikai galimai pasisavino ir nelegaliai pardavinėjo vaistus, skirtus vėžiu sergantiems pacientams, o šiems buvo lašinamas fiziologinis tirpalas.

Valdžia tikina, kad pagrindinė Šiaurės Makedonijos Onkologijos klinika veikia įprastu režimu. Šįryt klinikoje suimti – buvęs klinikos vadovas, slaugė ir sargas. Policija taip pat ieškojo buvusio direktoriaus sekretorės, tačiau jos darbo vietoje nebuvo. Ieškomas ir buvęs finansų skyriaus vadovas.

„Visi planiniai pacientai tinkamai prižiūrimi, atliekami reikiami tyrimai, skiriamas atitinkamas gydymas. Naujų pacientų priėmimas vyksta įprastu ritmu, dirba visi skyriai. Taigi, klinikoje dirbame visu pajėgumu, todėl prašau nekelti panikos, nė vienas pacientas nebus nuskriaustas, visi gaus paskirtą ir planuotą gydymą“, – teigė onkologijos klinikos direktorė Violeta Klisarova.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Praėjusių metų rugsėjį policija atliko kratas klinikoje ir privačiuose butuose, konfiskavo kompiuterius ir kitus dokumentus. Kol vyko tyrimas, trys asmenys pabėgo į užsienį. Prokuratūra šią bylą pradėjo po žurnalistinių tyrimų, kurie iškėlė į viešumą įtarimus, kad onkologijos klinikos darbuotojai galimai vagia brangius vaistus vėžiui gydyti, o vėliau juos parduoda juodojoje rinkoje. Sunkiai sergantiems pacientams, įtariama, buvo lašinamas fiziologinis tirpalas. Per kratas, pas vieną slaugytoją, pareigūnai rado iš klinikos pavogtų vaistų.

Priklausomai nuo paciento sveikatos būklės, vėžio gydymo kaina gali siekti nuo keliolikos iki kelių šimtų tūkstančių eurų. Paprastai šias išlaidas padengia Sveikatos draudimo fondas.

Teisme taip pat nagrinėjama byla, iškelta klinikos farmacininkui, kuris kaltinamas priėmęs kyšį iš dabar jau mirusios pacientės, kad skirtų brangų biologinį gydymą, kuris jai jau ir taip buvo paskirtas nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

aaa

Buvau apsidžiaugęs, galvojau, kad Lietuvoje. Pamaniau vaje kaip gera, nevers žmonių tipo gydytis. Nes prastai liaudžiai jokio gydymo nėra, nes vaistų kainos milijoninės. Todėl paprastą liaudį tik kankina. O jei atsisakai jų "gydymo" ir klaikių švytinimų, tai numirt sunku, neišrašo prieš mirtį morfijaus. Ir tenka žmogui klykti iš skausmo porą savaičių be perstojo.

ops

Niu jo pavogė valytoja, kiemsargis ir sekretorė. Sekretorė bėgo priekyje su tablietkom, kiemsargis su šluota ir valytoja su skuduru jai iš paskos. Dėl viso pikto, jei reiks kautis su kaimyninės poliklinikos kiemsargiais.

Diedas

Vaistų nuo vėžio yra, jei esi milijardierius ar dvigubas agentas ar masonas su ilgu nuveiktų darbų sąrašu. Tą gerai įrodo tai, kad senuką Adamcių nuo vėžio amerikonai išgydė. O ir jo žmonelę, jau beveik mirusią, laikė gyvą metų metais. Taigi vaistų yra, bet ne tau Martynai mėlynas dangus. Abejoju, kad tokie vaistai patenka į kažkokią nusususią ligoninę kažkokioj Makedonijoj. Ten tik asilo myžalą gali ligoninėj pavogt. Manau kad vaistai dingo su visu lėktuvu kažkur virš Makedonijos. Aišku, gydytojai pavogė. cha cha Tokie vaistai nevagiami, jie tiesiai iš gamintojo PARDUODAMI milijardieriams, masonams, prezidentams. Tokie vaistai be proto brangūs todėl, kad jų gamyba labai ilga ir sudėtinga. Ir jų gamyboje naudojama placenta. Jų kaina apie 500 milijonų dolerių už vieną kursą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS