Aplenkė L. Messi ir pateko į Gineso rekordų knygą: Ronaldo – daugiausiai uždirbantis sportininkas | Diena.lt

APLENKĖ L. MESSI IR PATEKO Į GINESO REKORDŲ KNYGĄ: RONALDO – DAUGIAUSIAI UŽDIRBANTIS SPORTININKAS

„Al Nassr“ ir Portugalijos rinktinės puolėjas Cristiano Ronaldo tapo daugiausiai per metus uždirbančiu 2023 m. sportininku.

Leidinio „Forbes“ duomenimis, legendomis apipintas portugalas per metus iki 2023 m. gegužės 1 d. (tai daugumos sezonų pabaiga visose sporto šakose) uždirbo 136 mln. JAV dolerių.

Taip Cristiano aplenkė anksčiau pirmąją vietą šiame sąraše užėmusį Lionelį Messi (argentinietis uždirbo 130 mln. JAV dolerių).

Be to, C.Ronaldo pateko į Gineso rekordų knygą  kaip daugiausiai per metus uždirbantis sportininkas  visoje sporto istorijoje.

38 metų portugalas už žaidimą futbolo aikštėje (atlyginimas, gautas iš „Manchester United“ ir „Al Nassr“ klubų) uždirbo 46 mln. JAV dolerių. Dar 90 mln. JAV dolerių Cristiano gavo iš reklamos sutarčių.

Pridursime, kad trečiąją vietą geriausiai apmokamų metų sportininkų sąraše užėmė PSG futbolo klubo puolėjas Kylianas Mbappe, kurio pajamos per metus siekė 120 mln. JAV  dolerių.

Verta prisiminti, kad tai toli gražu ne pirmas kartas, kai C. Ronaldo patenka į Gineso rekordų knygą. 2017 m. portugalas buvo įtrauktas į Gineso knygą už tai, kad tapo populiariausiu sportininku socialiniame tinkle „Twitter“; 2021 m. – už daugiausiai įvarčių, įmuštų nacionalinėje rinktinėje;  o 2023 m. – už daugiausiai sužaistų rungtynių nacionalinėje rinktinėje. 

Gairės: gero žodžio galia, Gineso rekordų knyga, cristiano ronaldo, daugiausiai uždirbantis sportininkas
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Donaldas

Dročinimo asas, apsišikėlis

aplamai man nepatinka si sistema , kada sportininkus klubai

perka kaip prostitutes, pora metu kovoja uz viena kluba , pora metu uz kita --man patikdavo kada klubo uzaugintas tos salies sportininkas savo ygudzius ir meistriskuma rodo vardan savo tevynes ir savo ,,gimto,,, klubo garbei ir naudai ..... kaip grazu buvo matyt Kauno zalgiry ,is savu lietuvaiciu , ir kitus klubus sudarytas komandas isimtinai is lietuviu , o ne du lietuviai ir nupirkti keturi negrai laksto po aikstele...vien todel nustojau visiskai ziuret sporto varzybas ir ,,, sirgt,, uz klubus ar valstybe.

Geriausias

buvo Ronaldinijo,jo fintu dar niekas nepakartojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS