Kaune – ypatingo futbolo turnyras | Diena.lt

KAUNE – YPATINGO FUTBOLO TURNYRAS

  • 0

Birželio 27-29 dienomis Kaune vyks Specialiosios olimpiados organizuojamas tarptautinis jungtinio futbolo turnyras. Į jį atvyksta intelekto sutrikimų turintys futbolo mylėtojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Danijos ir Slovakijos.

Specialioji olimpiada (Special Olympics) nuo 1999 metų bendradarbiaudama su UEFA visoje Europoje vykdo futbolo renginius, trenerių seminarus, kurie skirti intelekto sutrikimą turintiems sportininkams. Pagrindinis šio renginio tikslas – sudominti sutrikusio intelekto asmenis futbolu ir siekti socialinės integracijos į visuomenę.

„Mes siekiame UEFA principą „Equal Game“ atspindėti ne tik aikštelėse, tačiau ir už jų ribų. Svarbiausia mylintiems futbolą žmonėms parodyti, kad gyvenime visi esame lygūs ir turime teisę integruotis“, – sakė Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto (LSOK) tarptautinių programų koordinatorė Vaiva Abramavičiūtė.

Jungtinį futbolą Specialiosios olimpiados judėjime drauge žaidžia asmenys, turintys intelekto sutrikimą, ir jų partneriai – asmenys be intelekto sutrikimo. Toks socialinės atskirties mažinimo principas taikomas daugelyje sporto šakų.

Iš pradžių komandos iš septynių valstybių Kaune žais kvalifikacines varžybas, kurias stebės futbolo profesionalai. Jie suskirstys 16-28 metų dalyvius į grupes – pagal žaidimo lygį, taip siekiant išlaikyti vienodą pajėgumą.

Lietuvos šimtmečiui skirto turnyro nugalėtojai bus apdovanoti specialiai šiai progai kurtais medaliais ir atributika.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS