Kaunietis šturmuos Guinnesso rekordą | Diena.lt

KAUNIETIS ŠTURMUOS GUINNESSO REKORDĄ

Atsivertę Guinnesso rekordų knygą galime rasti ne vieną lietuvišką pavardę. Joje įrašyti net keli galiūno Žydrūno Savicko įspūdingi pasiekimai. Artimiausiomis dienomis joje gali atsidurti ir kito lietuvio rekordas.

„Kareivėlių“ rekordininkas

Kaunietis Aidas Saulis jau keturis mėnesius diena dienon lieja prakaitą sporto salėje. Atletas sportuoja visą gyvenimą, bet nuo šio pavasario kryptingai rengiasi Guinnesso rekordo šturmui. 34 metų vyras nusitaikė į geriausią rezultatą atliekant prisitraukimus – ne įprastus, o specialiai pasunkintus.

Fiziškai itin stiprus 181 cm ūgio 80 kg svorio A. Saulio pavardė prieš keletą metų jau buvo įrašyta į Guinnesso knygos puslapius. Tąsyk lietuvis tapo pasaulio rekordininku atliekant vieną populiariausių gatvės gimnastikos pratimų – „Muscle up“, Lietuvoje dažnai vadinamu kareivėliu. Pratimą jis atliko užsikabinęs net 32 kg svorį. „Muscle up“ – unikalus pratimas, reikalaujantis sprogstamosios jėgos prisitraukiant ir pereinant iš prisitraukimo į stūmimo poziciją. Pratimas laikomas atliktu, kai žmogus atsiduria iki juosmens ant skersinio visiškai ištiestomis rankomis.

Po sėkmingos patirties A. Saulis dalyvavo prisitraukimų ir kitų jėgos rungčių pasaulio čempionatuose. Tačiau jo galvoje kirbėjo mintis pasiekti dar kokį nors unikalų rekordą.

Iššūkis – sudėtingas

Iš pradžių jis galvojo apie atsispaudimus nuo lygiagretės. Norint pasiekti absoliutų rekordą, reikėtų atsispausti su įspūdingu papildomu svoriu – 130 kg. Vis dėlto vėliau kaunietis ėmė jausti įkyrius skausmus kaklo srityje, kurie nusirisdavo į pečius ir rankas. Paaiškėjo, kad jam, tikėtina, dėl treniruočių su itin sunkiais svoriais užsispaudė kaklo nervas.

34 metų vyras nusitaikė į geriausią rezultatą atliekant prisitraukimus – ne įprastus, o specialiai pasunkintus.

Negalavimai ilgai nesiliovė, o sportuoti norėjosi, tad teko dairytis naujų iššūkių. Žvilgsnį patraukė prisitraukimai. Tačiau paprastais prisitraukimais vargu ar įmanoma nustebinti, nes juos daro milijonai žmonių visame pasaulyje. Sudėtingesnių prisitraukimų – rankas traukiant bicepsais ir tuo pat metu kojas laikant sulenktas 90° kampu – rekordus šturmuoja vos vienas kitas stipruolis. Pasak A. Saulio, tokių prisitraukimų labai daug nepadarysi, nes tai fiziškai daug jėgos ir ištvermės reikalaujantis veiksmas.

Atliekant tokius prisitraukimus būtina rimtai ir universaliai parengti visą kūną, nes šis pratimas reikalauja daugelio raumenų jėgo. Pradedant bicepsais, tricepsais ir nugara, baigiant pilvo presu, kojomis ir netgi sėdmenimis.

Laukia sirgalių palaikymo

Iš pradžių lietuvis susirado informaciją, koks tiksliai yra tokių prisitraukimų Guinnesso rekordas – 25 sėkmingi bandymai. Įdomumo dėlei treniruotėje pabandė pats.

„Nustebau, kad, normaliai darydamas 41 prisitraukimą, sulenktomis kojomis padariau daugiau nei perpus mažiau. Tačiau pati rungtis man pasirodė įdomi, todėl nutariau treniruotis“, – pasakojo A. Saulis.

Atkakliai plušėdamas salėje kaunietis pamažu ėmė artėti rekordinės žymos link. Be to, jam padėjo ir taikomos papildomos procedūros – masažai, vakuuminės taurės. Galiausiai, po keturių mėnesių kryptingo darbo, atletui pavyko peržengti 25 prisitraukimų ribą, tačiau tai įvyko per treniruotę.

Ar pavyks fenomenalų rezultatą pakartoti per oficialų startą, paaiškės jau rytoj.

Guinnesso rekordo šturmas vyks Vilniaus „Velomaratono“ metu. Sirgaliai laukiami šį sekmadienį 15.30 val. prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos. Ten bus sumontuota speciali įranga, o patį rekordo siekimo procesą fiksuos net kelios vaizdo kameros ir stebės Guinnesso rekordų knygos atstovai.

GALERIJA

  • Kaunietis šturmuos Guinnesso rekordą
  • Kaunietis šturmuos Guinnesso rekordą
  • Kaunietis šturmuos Guinnesso rekordą
  • Kaunietis šturmuos Guinnesso rekordą
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

geriau bobutėms malkas kapotų ir sukrautų

Svarščius

Turėjo būti,ruskiai iškraipo

Ne svarbius,

O po ,,vainiką,, prisirišk prie kojų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS