Kauno vandensvydininkai grįžo su taure | Diena.lt

KAUNO VANDENSVYDININKAI GRĮŽO SU TAURE

Jaunieji Kauno vandensvydininkai perima sporto šakos lyderių Lietuvoje pozicijas. Kauniečiai sudaro įvairaus amžiaus šalies rinktinių pagrindą, o Kauno plaukimo mokyklos ekipa tapo tarptautinio turnyro Latvijoje nugalėtoja.

Dviejų Lietuvos ekipų - Kauno ir Elektrėnų akistatos tapo tarptautinio jaunučių turnyro Inčiukalnyje puošmena.

Tradiciškai vandensvydžio madas diktuojantys elektrėniškiai Kauno plaukimo mokyklos (KPM) kolektyvą grupės etape įveikė 11:9. Vėliau abi komandos po atkaklios kovos palaužė šeimininkų kolektyvą (kauniečiai nugalėjo 14:12) bei sutriuškino Minsko vandensvydininkus (17:5). Iš trenerių Artūro ir Rimvydo Šimanskų auklėtinių sudaryta KPM rinktinė žengė į finalą, kuriame jos laukė dar vienas susidūrimas su elektrėniškiais. Nors favoritai iki pat ketvirtojo kėlinio pirmavo įtikinamai: 12:8, kauniečiai sugebėjo laimėti atkarpą 5:0 ir išplėšti pergalę 13:12.

„Laimėjimas finale mūsų vaikinams įsimins ilgam. Nežinau, ar varžovai per anksti patikėjo pergale, ar mes taip mobilizavomės, bet paskutinę atkarpą sužaidėme išties įspūdingai. Po varžybų sulaukėme ne vieno pagyrimo už parodytą kovotojų charakterį“, - pasakojo A.Šimanskas.

Anot pašnekovo, turnyras Inčiukalnyje, buvo skirtas žinomo Latvijos vandensvydininko ir trenerio Aivaro Lapo atminimui. Prieš tai vykusias varžybas dvejus metus iš eilės laimėdavo elektrėniškiai.

Šiemet trečiąją vietą užėmė šeimininkų atstovai, mače dėl bronzos 18:6 sutriuškinę Baltarusijos ekipą.

Trenerio teigimu, KPM suburta vienuolikmečių ir jaunesnių žaidėjų komanda turėtų pasiekti dar ne vieną pergalę tarptautinėje arenoje. Latvijoje palankių specialistų atsiliepimų sulaukė Novydas Stučka, Mantvydas Steponavičius, Markas Misailovas, Deivydas Švenčionis bei kiti kauniečiai.

„Šie mūsų berniukai pasižymi ne tik talentu, bet ir darbštumu. Kaip aš juokauju, daug pasako vien ta aplinkybė, kad jie treniruotes lankyti pradėjo pačiu anksčiausiu įmanomu laiku – būdami vos ketverių metų rinkdavosi į treniruotes nuo 7 val. ryto“, - šypsojosi A.Šimanskas.

KPM auklėtiniai pirmauja šalies vaikų ir jaunučių pirmenybėse, o jaunių įskaitoje yra antri. Kauniečių gausu ir įvairių amžiaus grupių rinktinėse. Jie sudaro maždaug pusę visų rinktinių žaidėjų. Tiesa, suaugusiųjų nacionalinėje ekipoje mūsų miesto atstovų kol kas mažiau. Pastaroji rinktinė ateinantį savaitgalį startuos atvirajame Baltarusijos čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS