Kauno „Žalgirio“ rankininkėms bus sunku, bet jos sieks revanšo | Diena.lt

KAUNO „ŽALGIRIO“ RANKININKĖMS BUS SUNKU, BET JOS SIEKS REVANŠO

Rungtynės – ne vienas kėlinys, o etapas – ne viena akistata. Su tokiomis mintimis rytoj ant Garliavos sporto centro parketo žengs Kauno „Žalgirio“ rankininkės. Jos mėgins peršokti pirmą Europos taurės turnyro atrankos barjerą.

Lietuvaitėms teko galingas oponentas – Belgijos vicečempionių „KTSV Eupen“ kolektyvas. Kad varžovės yra tikrai pajėgios, „Žalgiris“ įsitikino per pirmą mūšį.

Prie Vokietijos sienos esančiame nedideliame Eupeno mieste žalgirietės priešininkių spurtą patyrė rungtynėms vos prasidėjus – jau 6 min. „Eupen“ pirmavo 4:0.

Kaunietės, sunkiai besitvarkiusios su jauduliu, sugebėjo atkurti pusiausvyrą – 9:9, o susidūrusios su aktyviu spaudimu dar laikėsi netoli šeimininkių – 15:18. Antrą kėlinį mūsiškės smuko į gilesnę duobę, iš kurios nebeišsikapstė ir pralaimėjo 27:36.

Kauniečių vyriausiajam treneriui Migliui Astrauskui ypač užkliuvo didelis klaidų skaičius – 25.

„Varžovės mus pranoko fiziškumu. Jos atletiškesnės, geriau fiziškai pasiruošusios. Tuo labiausiai išsiskyrė rezultatyviausiai žaidusios jų legionierės iš Vokietijos ir Prancūzijos. Gynyboje mus labai aktyviai spaudė, dėl to padarėme daug klaidų“, – komentavo M. Astrauskas.

Nugalėtojoms daugiausia įvarčių – po 8 – pelnė Lynn Buerschaper ir Nolwen Dattolico, o Lauranne Beckers atliko 6 taiklius metimus. Tarp žalgiriečių rezultatyvumu išsiskyrė Samanta Dunkulytė (7 įvarčiai), Agnė Gudlinkytė (6), Austėja Narauskaitė ir Karolina Čekuolytė (po 4).

Nepaisant 36 praleistų įvarčių, M. Astrauskas neturėjo priekaištų vartininkei Darjai Belokurovai. Prieš šį sezoną į Kauną persikėlusi Estijos merginų (iki 19 metų) rinktinės vartų sargė Belgijoje ne kartą gelbėjo savo komandą, atrėmusi 17 varžovių metimų.

„Vartininkė sužaidė patikimai. Pagrindine pralaimėjimo priežastimi tapo prastas puolimas. Atsakingai ruošiamės atsakomosioms rungtynėms. Tikimės pergalės, nors suprantame, kad panaikinti tokį skirtumą bus sunku“, – dėstė M. Astrauskas.

Pasak trenerio, savo aikštėje žalgirietes turėtų mažiau slėgti starto jaudulys, o tai leistų susikoncentruoti į maksimalų taktinių užduočių įgyvendinimą. Jo žodžiais, atsilikimas – beveik dviženklis, tad „Žalgiriui“ bus svarbu kuo greičiau įgyti persvarą ir ją pamažu didinti.

„Žaidimo planas yra viena, o kaip seksis jį įgyvendinti – niekas nežino. Tačiau akivaizdu, kad namuose turėsime savo sienų pranašumą. Jis bus didesnis, jei į Garliavos areną susirinks gausus mūsų sirgalių būrys. Palaikymo tribūnose labai laukiame, nes aistruoliai yra mūsų papildomas žaidėjas“, – kalbėjo M. Astrauskas.

„Žalgirio“ rankininkių ir Balgijos vicečempionių rungtynės Garliavos sporto centre šeštadienį prasidės 17 val.

GALERIJA

  • Kauno „Žalgirio“ rankininkėms bus sunku, bet jos sieks revanšo
B. Rosskampo / „KTSV Eupen“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS