Ledo ritulio pasaulio čempionate Rygoje iškelta istorinė Baltarusijos vėliava | Diena.lt

LEDO RITULIO PASAULIO ČEMPIONATE RYGOJE IŠKELTA ISTORINĖ BALTARUSIJOS VĖLIAVA

Ledo ritulio pasaulio čempionate Rygoje tarp dalyvaujančių valstybių vėliavų pirmadienį buvo iškelta istorinė, baltos ir raudonos spalvų Baltarusijos vėliava, pranešė naujienų agentūros BNS korespondentas.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius ir Rygos meras Martinis Stakis viešbutyje „Radisson Blu Hotel Latvija“, kur čempionato metu gyvena Baltarusijos nacionalinė ledo ritulio rinktinė, oficialią Baltarusijos vėliavą pakeitė baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių vėliava.

M. Stakis sakė, kad šis gestas buvo Rygos miesto tarybos iniciatyva siekiant išreikšti paramą nuo autoritarinio Baltarusijos lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimo kenčiantiems žmonėms. Pasak jo, iniciatyvą parėmė Baltarusijos opozicija.

„Ryga demonstruoja solidarumą su Baltarusijos žmonėmis, opozicija ir pabėgėliais. Už laisvą Baltarusiją!“ – per reginį pasakė M. Stakis.

E. Rinkevičius teigė, kad sankcijos ir pareiškimai yra viena, bet vėliavos pakeitimas yra įtaigesnis kaip simbolinis veiksmas.

Latvių užsienio reikalų ministras pridūrė, kad oficialios Baltarusijos vėliavos pakeitimas istorine taip pat parodo Latvijos požiūrį į Baltarusijos valdžios „terorizmo aktą“: iš Atėnų į Vilnių skridusio keleivinio lėktuvo priverstinį nutupdymą Minske siekiant areštuoti opozicijos žurnalistą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Tai

Ukrainos lygio bajeriai. Budingi Afrikos Umpa-lumpa ir Taribari gentim.

mazvaikiai

o kam nuo to geriau?

Skaitytojas

Čemodan-vokzal-ural, runkeliai... :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS