Prasideda Lilehamerio jaunimo žiemos olimpinės žaidynės | Diena.lt

PRASIDEDA LILEHAMERIO JAUNIMO ŽIEMOS OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS

  • 0

2016 metų vasario 12-21 dienomis Lilehameryje vyks 2-sios jaunimo žiemos olimpinės žaidynės. Jose dalyvaus per 1100 15-18 metų amžiaus sportininkų iš 70 šalių. Legendinėse trasose rungtyniaus ir Lietuvos jaunieji sportininkai.

Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 10 sportininkų: biatlonininkai Nadiežda Derendiajeva, Vitalija Kutkauskaitė, Linas Banys, slidininkas Rokas Vaitkus, kalnų slidininkai Andrejus Drukarovas ir Eglė Augustaitytė, ledo ritulininkas Dino Mukovozas (individuali iššūkių turnyro rungtis), snieglentininkas Aras Arlauskas bei ledo šokėjų pora – Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala.

Lilehamerio žaidynių dalyviai turės nepaprastus mentorius – jiems tobulėti padės olimpiečiai ir olimpiniai čempionai. Be to, žaidynių metu vyks įdomi kultūrinė programa. Jaunieji žaidynių ambasadoriai, tarp kurių ir lietuvis kalnų slidininkas Aivaras Tumas, su sportininkais vyks į ekskursijas, organizuos jiems įvairius renginius.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės vyks antrą kartą. Pirmąjį kartą jos buvo surengtos 2012 m. Insbruke. Žaidynių tikslas - suteikti jauniems sportininkams galimybę pajusti olimpinę dvasią, pasivaržyti su jaunaisiais sportininkais iš viso pasaulio, susipažinti su šalies, kurioje organizuojamos žaidynės, kultūra ir susidraugauti su sportininkais iš kitų valstybių.

Žaidynes organizuoja Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Lilehamerio jaunimo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LYOGOC), kurį valdo Norvegijos kultūros ministerija, Norvegijos olimpinis ir parolimpinis komitetas bei Lilehamerio savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS