Skatins paralimpiečių, garsinančių Lietuvą, tobulėjimą | Diena.lt

SKATINS PARALIMPIEČIŲ, GARSINANČIŲ LIETUVĄ, TOBULĖJIMĄ

Vilniaus „Lions“ moterų klubas nuosekliai prisideda prie perspektyvių paralimpiečių, garsinančių Lietuvą, tobulėjimo. Spalio 14 dieną klubas organizuoja protų mūšį, o už dalyvio mokestį surinktas lėšas skirs Lietuvos paralimpinio komiteto sportininkių pasirengimui varžyboms – sporto aprangai, avalynei ir inventoriui įsigyti.

„Ši Vilniaus „Lions“ moterų klubo iniciatyva – nuoseklaus bendradarbiavimo su paralimpinio sporto moterimis tąsa. Pavasarį klubo organizuotos restorano dienos metu surinktos lėšos atiteko ilgų nuotolių bėgikei Aušrai Garunkšnytei, besirengiančiai 2020 metų Tokijo paralimpinėms žaidynėms.

Nuoširdžiai džiaugiamės Aušros drąsa – regėjimo negalią turinti sportininkė pirmoji iš mūsų šalies atstovų iškovojo kelialapį į Tokiją, o jos startas Lietuvai – istorinis ir ypatingas, nes Aušra bus pirmoji moteris iš Lietuvos, dalyvausianti maratono rungtyje“, – sakė klubo prezidentė Asta Gerdauskaitė.

Pasak A. Gerdauskaitės, Vilniaus „Lions“ moterų klubas sieks prisidėti ir prie didžiulį ryžtą bei norą laimėti demonstruojančios itin perspektyvios lengvaatletės Oksanos Dobrovolskajos pergalės: „Spalį vyksiančio protų mūšio dalyvio mokesčio lėšos bus skirtos regėjimo negalią turinčiai Oksanai, kuri pasiryžusi 2020 metais startuoti Tokijuje arba Paryžiuje“.

Jaučiuosi įkvėpta ir dar labiau motyvuota dirbti toliau.

„Man pasisekė, kad Vilniaus „Lions“ moterų klubas atkreipė į mane dėmesį. Kalbu ne vien tik apie finansinę paramą. Ne mažiau svarbu žinoti, kad tave nuoširdžiai palaiko, linki kuo geriausios kloties. Sportininkai tai žino. Tą šilumą ir paramą pajutau jau per pirmą mūsų susitikimą klube. Jaučiuosi įkvėpta ir dar labiau motyvuota dirbti toliau“, – sakė O. Dobrovolskaja.

Paralimpinį čempioną Mindaugą Bilių išugdžiusio Rimanto Aleksandro Plungės treniruojama mergina stumia rutulį ir meta diską – varžosi tose pačiose šakose kaip ir M. Bilius.

„Oksana turi daug potencialo. Perspektyviai atletei svarbu ne tik sunkiai dirbti treniruotėse, tačiau ir justi tikėjimą. Džiaugiuosi, kad dar viena atrama Oksanai yra Vilniaus „Lions“ moterų klubas. Mums laimė turėti tokių draugų. Tikiu, kad kartu išugdysime puikią sportininkę. Svarbu ir tai, kad paralimpiniame sporte matome vis daugiau moterų. Tai mūsų ir viso tarptautinio paralimpinio judėjimo tikslas“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas M. Bilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS