Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė | Diena.lt

SOSTINĖS MANIEŽE PRISTATYTA LIETUVOS PARALIMPINĖ RINKTINĖ

  • 0

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius pirmadienį sostinės lengvosios atletikos manieže pristatė 50 paraatletų Lietuvos rinktinę. Ji Lietuvai atstovaus Europos ir pasaulio čempionatuose, kitose tarptautinėse varžybose bei kovos dėl kuo daugiau vietų Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse.

„Visų paraatletų didžiausia svajonė ir tikslas – atstovauti Lietuvai paralimpinėse žaidynėse, to jie kasdien siekia. Rinktinėje turime ir labai patyrusių sportininkų, laimėjusių medalius elitinėse varžybose, ir jaunų bei perspektyvių, dar laimėsiančių apdovanojimus. Jeigu ne šiandien, tai jau rytoj“, – pranešime spaudai teigė M. Bilius. 

Iš viso penkios dešimtys Lietuvos rinktinės paraatletų varžosi aštuoniose sporto šakose: lengvojoje atletikoje, plaukime, dziudo imtynėse, šaudyme, triatlone, šaudyme iš lanko, golbole (aklųjų riedulyje) ir snieglenčių sporte. Lietuvos paralimpinio komiteto prezidento teigimu, tikslas – kad ateityje atstovaujamų sporto šakų daugėtų.

Mindaugas Bilius. D. Labučio / ELTOS nuotr.

Lietuvai kelialapį į Paryžiaus paralimpines žaidynes jau yra iškovojusi Raimeda Bučinskytė, kuri taps pirmąja mūsų šalies šaule svarbiausiame ir didžiausiame žmonių su negalia sporto renginyje. Šiaulietei bilietą į Paryžių garantavo pernai Europos para čempionate Roterdame iškovotas sidabro medalis.

Raimeda Bučinskytė. D. Labučio / ELTOS nuotr.

Šiais metais dėl vietų Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse kovosiančių dešimčių paraatletų laukia pasaulio ir Europos čempionatai, planetos taurės etapai, kiti startai. Sportininkų tikslas – parvežti medalių iš šių varžybų ir kovoti dėl taip sunkiai pasiekiamos vietos Paryžiaus žaidynėse.

Lietuvos paralimpinės rinktinės pristatymas. D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Atranka į žaidynes vyks dar pusmetį. Lengvaatlečiai turi galimybę išsikovoti vietas gegužę Japonijoje vyksiančiame pasaulio čempionate. Deja, valstybės skiriamo finansavimo nepakanka aukščiausio rango varžybose dalyvauti visiems, turintiems normatyvus. Dėl to, padedami rėmėjų, mes bandysime išvežti kuo daugiau sportininkų į šias elitines varžybas, kad Lietuva ir jos trispalvė būtų kuo labiau matomos tarp pasaulio geriausiųjų“, – sakė M. Bilius.

Renginio metu buvo pristatyti ir naujieji Lietuvos paralimpinio komiteto mecenatai. M. Bilius džiaugėsi, kad prie paralimpiniam judėjimui, visai žmonių su negalia bendruomenei ir Lietuvos visuomenei aktualių klausimų sprendimo nuo šiol prisidės „BITĖ Lietuva“ ir TV3.

Iš kairės: Gintas Butėnas, Laura Blaževičiūtė, Mindaugas Bilius.  D. Labučio / ELTOS nuotr.

Mecenatai įsipareigojo prie Lietuvos paralimpinio komiteto tikslų įgyvendinimo ketverius metus prisidėti finansine ir viešinimo paslaugų parama, kurios vertė – 1 mln. eurų.

GALERIJA

  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Iš kairės: Danas Sodaitis, Mindaugas Stasiulis.
  • Sostinės manieže pristatyta Lietuvos paralimpinė rinktinė
  • Iš kairės: Gabrielė Čapavičiūtė, Mindaugas Stasiulis.
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS