Zapyškyje rinkosi bėgimo entuziastai | Diena.lt

ZAPYŠKYJE RINKOSI BĖGIMO ENTUZIASTAI

  • 0

Birželio 10 d. prie Senosios Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios jau trečią kartą rinkosi gausus būrys bėgimo entuziastų – čia vyko „Kauno rajono bėgimas 2023“. Tradicinis renginys į pakaunę sukvietė įvairaus amžiaus ir pajėgumo sportininkus ne tik iš visos Lietuvos, bet ir užsienio. Tarp daugiau kaip 400 dalyvių savo jėgas pasirinkto ilgio trasose išbandė bėgikai iš Estijos, Lenkijos ir net Ispanijos.

„Man labai džiugu, kad jau trečius metus šioje ypatingoje vietoje, prie Senosios Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnytėlės, vyksta toks sporto bendruomenės renginys. Linkiu visiems sėkmės, gerų įspūdžių ir tegul stiprus vėjas nepamaišo“, – sėkmingų startų dalyviams linkėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Bėgimo trasose, nusidriekusiose vaizdingomis vietovėmis nuo Zapyškio bažnyčios iki Kačerginės miestelio buvo paruoštos 300 m ir 1 km bėgimo trasos vaikams ir jaunimui, 5 km ir 10 km – bėgimo mėgėjams ir profesionalams.

Dar prieš prasidedant varžyboms žinomas bėgikas Aurimas Skinulis susirinkusiems vedė mankštą.

Pirmieji startavo ilgųjų distancijų bėgikai, paskutiniai – patys mažiausi. Palaikyti savo draugų ir artimųjų susirinkę sirgaliai ragino nepasiduoti, drąsino siekti geriausio rezultato.

Visų bėgimo nuotolių nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanojami unikaliais medaliais, o absoliutūs 5 km ir 10 km bėgimų nugalėtojai ir prizininkai sulaukė ir varžybų rėmėjo „Hummel“ dovanų čekių.

Moterų grupėje 10 km bėgime absoliučia nugalėtoja tapo Laura Vaitkevičienė. Antroji vieta atiteko Eglei Butkienei, o trečioji – Aurelijai Kisieliūtei. Vyrų grupėje 10 km bėgime laimėjo A. Skinulis, antrą vietą pelnė Darius Petkevičius, o trečią – Ignas Ramonas.

5 km bėgime tarp moterų greičiausia buvo Daiva Bielevičiūtė, antrą vietą užėmė Renata Jatužienė, trečią iškovojo Laura Dapkuvienė. Vyrų grupėje 5 km bėgime nugalėtoju tapo Aivaras Čekanavičius, antroji vieta atiteko Donatui Košiubai, o trečioji – Gražvydui Jusaičiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS